Podłączenie przewodów zapłonowych POMOCY !!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- VWMłody
- Nowicjusz
- Kontakt:
Podłączenie przewodów zapłonowych POMOCY !!
witam mam problem odłączyłem przewody wysokiego napięcia i nie zapamiętałem jak były podłączone do kopułki zapłonowej czy ktoś by mógł pomóc ,jak je teraz po kolej podłączyć ?? MK II 1.6 benzyna +gaz na mono wtrysku .... z góry wielkie dzięki !
są rozne szkoły ja co prawda nie mk dawno temu tak uczyniłem ale sposób sprawdzony odkrec swiece 1 cylindra koło zam ustaw tak aby tok znalazł się w pozycji GMP skrajane gorne położenieVWMłody pisze:MK II 1.6 benzyna +gaz na mono wtrysku
wtedy palec ustawi ci się na zaplonie 1 cylinra
a kolejnosc jest
1-3-4-2
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 13:40 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
Najprosciej wykrecic pierwsza swiece i ustawic tlok w gornej pozycji (stwierdzasz to po wsadzeniu np srubokreta w otwor w glowicy gdzie wykreciles swiece) potem zdejmujesz kopulke i patrzysz gdzie jest palec rozdzielacza zawsze bedzie troche wczesniej a nie idealnie i wtedy zaczynasz wsadzac kable w kolejnosci 1-3-4-2
- adikus7
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ale jeszcze do tego musi wiedzieć jak jest ustawiony wałek rozrząduPrzemo440 pisze:jak masz rentgena w oczach i wiesz w jakiej pozycji jest 1 tłok to się da
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 14:03 przez adikus7, łącznie zmieniany 1 raz.