Witam...
Mam problem z ogrzewaniem w MK3. Otoz kupilem go niedawno od goscia u ktorego stal on na ogrodzie ponad pol roku. Dojechalem nim do domu 3 km i okazalo sie ze nie ma w ogole plynu chlodzacego. Uzupelnilem uklad ale do dzisiaj nie ma ogrzewania. Z tego co czytalem w innych postach to nie jest to termostat bo miedzy gorna a dolna rurka od chlodnicy jest spora roznica temperatury a gorna grzeje sie szybciej. Nie jest to tez zapchana nagrzewnica bo sciagnalem jedna rurke i po odpaleniu silnika poszedl silny strumien plynu... Powietrze ktore leci jest hmm delikatnie cieplejsze od totalnego mrozu.. Wydawalo mi sei ze jest to zapowietrzenie ukladu bo wydaje mi sie ze w niektorych miejscach weze sa puste ale na innym temacie pisali ze odpowietrza sie ten uklad sam... co robic? Wymiana nagrzewnicy? Jak to jeszcze moge sprawdzic? Dodam ze kiedy odlaczylem jeden przewod z nagrzewnicy to ten silny strumien plynu byl goracy wiec przez nagrzewnice przechodzi goracy plyn... Temperatura wacha sie od 75 do 90 stopni...
Problem z ogrzewaniem, cos dziwnego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP