Cos podobnego do sruby odpadło podczas odpalania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Piter
_
_

Post autor: Piter » ndz sty 24, 2010 23:52

Na moje oko to wtrysk.

Obrazek
TYLKO ZOMBI JEŻDŻĄ KOMBI :P
Mój Golf V6 - aktualizacja 03.2019

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sty 24, 2010 23:55

skoro jeździsz RP to ktoś to chyba ci wrzucił pod maskę, bo ETKA pokazuje że to wtryskiwacz od wtrysku mechanicznego w silniku GX

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:00

No jeśli napewno masz RP pod machą, to na pewno w takich silnikach nie występuje taki oto wtryskiwacz... Piter72, Paweł Marek, potwierdzam to co koledzy wcześniej pisali...

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:07

no to w takim razie nie masz silnika RP... zrób fotke i pokaż to Ci powiemy skąd to ma być i jaki masz silnik pod machą,..

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:07

no to w takim razie nie masz silnika RP... zrób fotke i pokaż to Ci powiemy skąd to ma być i jaki masz silnik pod machą,..

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:10

coś się porobiło z postami... no to jest to RP i taki element jak napisałeś nie występuje w twoim silniku...

[ Dodano: 24-01-10, 23:12 ]
może ktoś zastosował to jako jakąś zaślepkę... nie wiem może żeby powietrza lewego nie zaciągał... ale chwilowo nie jestem sobie w stanie wyobrazić gdzie to mogłoby być zainstalowane...

obejrzyj dolot i zobacz czy nie nie ma gdzieś dziury :) ciekawy przypadek...

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 25, 2010 00:17

ktoś tego użył może po to żeby ztakać wąż od filtra węglowego albo coś innego, musisz szukać dziurki po tym kołeczku.
Ten RedBull - nie mam słów - rewelacja :)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:18

marianmk2 pisze:Przed chwilą kolega mi wysłał screenshot z etki i ekta mówi że to wtryskiwacz K-jetronic,a ja mam mono jetronic...To ja już nie wiem co tu jest grane;/;/
Autko nie pali na jeden gar po wystrzale tego czegos co nie występuje w moim silniku.Może to sie wydawac dziwne,ale niestety tak jest.
niestety ale tak jak napisał Paweł Marek, że wtryskiwacz od silnika GX czyli od mechanicznego wtrysku... Sprawdź dolot cały i kolektor w okolicy pod wtryskiem... może był jakiś patent i zaślepka była wykonana z tego wtryskiwacza...

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 25, 2010 00:19

marianmk2 pisze:Autko nie pali na jeden gar po wystrzale tego czegos co nie występuje w moim silniku.Może to sie wydawac dziwne,ale niestety tak jest.
może swap głowicy, a dziury na wtryskiwacze zostawiono zatkane starymi wtryskiwaczami, to po prostu zatkaj jak było, są z tyłu chyba na głowicy

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:19

Paweł Marek pisze:Ten RedBull - nie mam słów - rewelacja
Też mi się podoba... dodaje skrzyyyyydeeeeł! :bigok:

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:20

a czy wtryski nie są montowane w tych motorkach w kolektor?? tzn w tych z k-jetami

[ Dodano: 24-01-10, 23:21 ]
marianmk2 pisze:Filtr węglowy-można jasniej?
pod filtrem powietrza puszka pionowa, do niej wąż z baku i jeden do kolektoraz podciśnieniem, po drodze zaworek ciśnieniowy....
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 00:20 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:28

to tak wygląda... nie wiem ajkie są konsekwencje jeżdzenia bez tego ale to jest do odpowietrzania zbiornika i wypalania oparów paliwa...

Obrazek

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 25, 2010 00:34

zajrzyj na tył silnika, mam wrażenie że to jednak w głowicy sa dziury na wryski, tak jak u mnie w 2E, ale moge się mylić

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 25, 2010 00:36

Paweł Marek pisze:zajrzyj na tył silnika, mam wrażenie że to jednak w głowicy sa dziury na wryski, tak jak u mnie w 2E, ale moge się mylić
zaraz sprawdze jak tylko zmuszę etke do tego zeby pokazała jakiś sensowny rysunek głowicy...

a może jeśli są dziury to ktoś je zostawił zaślepione i mogło wszystko chodzić... interesujący przypadek...

vwlifestyle.pl
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”