[mk2] Nagrzewnica raz jeszcze.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
diablo23
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mk2] Nagrzewnica raz jeszcze.

Post autor: diablo23 » pn mar 13, 2006 18:16

Witam wszystkich!
Wiem, że o nagrzewnicach było już nie raz ale nurtuje mnie jedna rzecz. Otóż musze w moim golfiku wymienic nagrzewnice i wiem mniej wiecej gdzie co jest i co trzeba odkręcić lecz jedna rzecz mnie niepokoi. W wiekszości postów o wymianie nagrzewnicy jest napisane, że trzeba wymontować srodkowe kratki nawiewu i tu jest problem bo u mnie nie ma nawiewu na środek!!! Czy to oznacza, że musze zdejmowac cała deskę :shock: :shock::shock: żeby wymienic nagrzewnice? Mam nadzieje ze ktos mi pomoże i podpowie co zrobic z ty fantem. I jeszcze jedna sprawa czy trzeba demontowac cała konsole łacznie z zegarami czy wystarczy wyjac samo radio,bo mechanior mi powiedział,że trzeba wszystko wyjmowac. Czekam na jakieś info i pozdrawiam wszystkich.

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

nagrzewica

Post autor: dominik7 » pn mar 13, 2006 21:03

Jak to nie masz kratek nawiewu?Nie musisz zdejmowac calej dechy.najpierw zdejmujesz polki a potem srodkowa konsole itd.Trudnosci moze przysporzyc mechanikowi zdjecie opasek(tzw.cybantow)z wezy od nagrzewnicy(beznadziejny dostep)-radze przygotowac kombinerki o duzym rozwarciu.

Awatar użytkownika
diablo23
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: diablo23 » pn mar 13, 2006 23:11

Jak to nie masz kratek nawiewu?
No nie mam. Zamiast kratek mam schowek taki wysuwany na wzór popielniczki. Czyli muszę wyjać także zegary zeby sie dostać do nagrzewnicy?

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » wt mar 14, 2006 08:45

NIE

gor7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gor7 » wt mar 14, 2006 09:55

Najlepiej daj fotki to bedzie nam łatwiej ci cos doradzić. Nie musisz zdejmowac całej dechy, najpierw półki nad nogami kierowcy i pasażera , a potem konsolę środkową. Co do opasek na wężach to najlepiej odkręcić cewkę-klucz 10.

vwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvw

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”