problem z kontrolka oleju!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z kontrolka oleju!!!!!!!!!!!!!!!!!
mam problem. podczes jazdy na wyższym biegu przy małej predkości świeci mi się kontrolka od smarowanie i po jakimś czasie gaśnie lub jak przyśpiesze. sprawdzałen ciśnienie jest dobre. wymieniłem czyjnik i nadal to samo. czy to może być wina oleju?????????? bo wlałem 4 miesiące temu olej lotosu i wytworzyła się jakaś dziwna piana?????
jak ktoś mi może pomów prosze pisać na e-meila: rzezawapiotr@wp.pl
z góry dziękuje
jak ktoś mi może pomów prosze pisać na e-meila: rzezawapiotr@wp.pl
z góry dziękuje
Trochę mało napisałeś o tej pianie.Gdzie się pokazała? Na korku wlewu czy ma bagnecie, ile tej piany?.Jeśli dość dużo to mogła paść uszczelka pod głowicą i płyn dostał się do oleju - stąd piana, i olej zrobił się rzadki. Możliwe też, że jest to wina panewek.Posłuchaj silnika, panewki wydają dość charakterystyczny dźwięk
ale jakiej klasy ten lotos?herflik95 pisze: bo wlałem 4 miesiące temu olej lotosu
tzn jakie jest?herflik95 pisze:sprawdzałen ciśnienie jest dobre
jeśli mierzyłeś ciśnienie oleju i jest dobre to już wyjaśnia problem oleju - chyba, że pomiar był przeprowadzony nieprawidłowoherflik95 pisze: czy to może być wina oleju??????????
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....