witam!!!
moj mk4 to 1.9tdi axr przebieg 160tys ......zbliża sie czas wymiany oleju...jest zalany castrol edge 5w40 moje pytanko to ...zalac takim samym olejem czy proponujecie inną firme ?? prosze o jakies sugestie /.
i jeszcze jedno jaki filtr paliwa polecacie ???
dziekuje
wymiana oleju i co dalej ...???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
-
- Ma gadane
Jak nie ma, żadnych niepokojących objawów to nie widzę potrzeby zmiany oleju na inny...[/quoteitaliano_83 pisze:Filtr np: MannMARTINEZ1027 pisze:..zbliża sie czas wymiany oleju...jest zalany castrol edge 5w40 moje pytanko to ...zalac takim samym olejem
autko smiga super ,wszystko ok ...
chodzi mi o to czy to dobry olej (castrol edgr) czy na jakis inny warto zmienic ??
AXR czyli pompowtryski .. wiec pamietak tylko o normie 505.01 ...
Jak bys sie na niego zdecydowal to wiem ze ktos na forum handluje motulem ... sprawdzony i dobra cena ... znajdziesz w szukajce jak wpiszesz motul 505.01 ...
milej wymiany oleju i pozdro.
moja sugestia to upewnij sie 3 razy zeby olej byl orginalny raz mialem skuche polaszczylem sie i sie zwazylMARTINEZ1027 pisze:prosze o jakies sugestie /.
MAN/ALKO (pisane ze sluchu , nie pamietam jak sie to pisze dokladnie )MARTINEZ1027 pisze:i jeszcze jedno jaki filtr paliwa polecacie ???
tez jezdzilem na castrolu .. kumpel mnie namowil na motula ... hmm moze minimalna roznica jest na plusMARTINEZ1027 pisze:zalac takim samym olejem czy proponujecie inną firme ??
Jak bys sie na niego zdecydowal to wiem ze ktos na forum handluje motulem ... sprawdzony i dobra cena ... znajdziesz w szukajce jak wpiszesz motul 505.01 ...
ex: MK4 245 km/460nm
-
- Ma gadane
xander_88 pisze:AXR czyli pompowtryski .. wiec pamietak tylko o normie 505.01 ...moja sugestia to upewnij sie 3 razy zeby olej byl orginalny raz mialem skuche polaszczylem sie i sie zwazylMARTINEZ1027 pisze:prosze o jakies sugestie /.MAN/ALKO (pisane ze sluchu , nie pamietam jak sie to pisze dokladnie )MARTINEZ1027 pisze:i jeszcze jedno jaki filtr paliwa polecacie ???tez jezdzilem na castrolu .. kumpel mnie namowil na motula ... hmm moze minimalna roznica jest na plusMARTINEZ1027 pisze:zalac takim samym olejem czy proponujecie inną firme ??
jak róznica na plus ???
hmm moze szkalnki przy rozruchu ciut mniej stukaja.. ogolnie moze troche ciszej chodzi ... ja przynajmniej takie cuda zauważyłem wiesz jak to jest jak czlowiek zmieni cos na niby niby cos lepszego samo sie juz w glowie uklada ze 5 koni wiecej hehheh ... nie no zartuje cos tam ciszej w tym worku z orzechami pukaMARTINEZ1027 pisze:jak róznica na plus ???
ale to jest tylko moje odczucie .. jezdzilem na pocztaku na tym castrolu co Ty i nie narzekalem w sumie..
pozdro
ex: MK4 245 km/460nm