odma ciągle zamarza woda nigdzie nie ubywa...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
odma ciągle zamarza woda nigdzie nie ubywa...
Koledzy mam problem z moim 1,3 NZ z 90r. ok 3 tyg temu musiałem czyścić odme bo zamarzła wsio było ok aż do dzisiaj bo znowu zamarzła wody jest za dużo w oleju a nie ubywa płynu olej to 15/40? nie wiem może to przez olej co doradzacie? planuje zamiast tego jabłka wsadzić wąż normalny kolejna sprawa to nie mam w grilu koło chłodnicy zasłonki co idzie koło chłodnicy może to też ma jakiś wpływ?? może jakiś lewy olej? jutro zmieniam na 10w podobno lepszy jest....
golf to benzyna + LPG....
[ Dodano: 17 Sty 2010 20:55 ]
wiem że temat wałkowany ale nikt nie miał tak żeby wody było tyle co szklanka...
golf to benzyna + LPG....
[ Dodano: 17 Sty 2010 20:55 ]
wiem że temat wałkowany ale nikt nie miał tak żeby wody było tyle co szklanka...
passat b5 115KM AZM 2003r
odma to nic innego jak " płuca"wału korbowego
http://www.motofakty.pl/artykul/zapomniana_odma.html
wymiana oleju może pomóc
a płyn chłodn sam w sobie nie zamarza
http://www.motofakty.pl/artykul/zapomniana_odma.html
wymiana oleju może pomóc
a płyn chłodn sam w sobie nie zamarza
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
tylko że nie przełączam go aż nie zagrzeje się...
[ Dodano: 18 Sty 2010 09:32 ]
sam już nie wiem ;/ pojade na szrot kupie jakąś odmę w dobrym stanie i zmienie jeszcze olej na rzadszy a co do LPG to na benzynie niestety golf ciężko jeździ(nie trzyma obrotów na zimnym silniku i szarpie podczas jazdy) wiec staram sie zaraz po zagrzaniu włączyć LPG nigdy od razu
[ Dodano: 18 Sty 2010 09:32 ]
sam już nie wiem ;/ pojade na szrot kupie jakąś odmę w dobrym stanie i zmienie jeszcze olej na rzadszy a co do LPG to na benzynie niestety golf ciężko jeździ(nie trzyma obrotów na zimnym silniku i szarpie podczas jazdy) wiec staram sie zaraz po zagrzaniu włączyć LPG nigdy od razu
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
szczepan69, świce i kable są nowe
czyli jednym słowem trzeba się zacząć rozglądać za nowym z silnikiem min. 1,6. ciekawe bo mama ma identycznego golfa tylko bez LPG i robi ten sam odcinek do pracy (budynki sąsiadują z sobą) i nic jej sie nie dzieje a ja "pieszcze, głaszcze" silnik i golfa żeby wszystko było jak nowe.... a ona jak sie coś stanie to przecież stare auto i nie opłaca się ładować kaski i takim sposobem nic nie robi z nim... dosłownie nic jej sie nie dzieje a nic nie robi ;-/ może musze też tak zacząć
[ Dodano: 19 Sty 2010 09:57 ]
a i ktoś coś napisał o spalaniu LPG, co to ma do odmy?

[ Dodano: 19 Sty 2010 09:57 ]
a i ktoś coś napisał o spalaniu LPG, co to ma do odmy?

-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
ja miałem tak samo jak auto było zimne i odpalałem na benzynie nbie chciało jechać dawałęm mu gaz a on stawałm dławiło go musiałem powoli dodawać gaz towtedy jakoś tam jechał alepatrzyłem na świece 2 zewnetrzna ciekło z nich olejempewnie niewiem moze sałabo były dokręcone wykrenciłem wszystkie wyczyściłem szczotką drucianom (jeszcze raz to zrobie tylko0 jeszcze je wypoale na palniku albo kupię nowe tylko niewiem jakie jedno czy trzy elektrodowe????jakie lepszedo gazu???) i jest róznica normalnie jedzie 

-
- Gadatliwa bestia