Obroty silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Obroty silnika
Witam , ostatnio miałem okazję jechać MK IV TDI z silnikiem ALH , na codzien jestem posiadaczem MK4 z silnikiem AHF , i zauwazyłem jak dla mnnie istotną różnicę...otoż gdy u Siebie odpalam rano auto obroty silnika mają 1 tys. po minucie spadają na 950-900...natomiast w tamtym golfie z ALH obroty po odpaleniu rano silnika są odrazu na 900 czekałem specjalnie trochę bo myslałem ze spadną ale nic -tak juz zostały..Mam pytanie do Was czy to normalne ? czy cos z moim silnikiem nie tak jest? Czy to zależy od ustawień w VAGU? z tego co się orientuje AHF posiada ssanie automatyczne ? może kwestia jego ustawienia?Pozdrawiam.
No można tak powiedziec że " ssanie" Obroty powinny być cały czas stałe. Dawka paliwa tylko jest nieznacznie większa na zimnym "to jest to ssanie ". Nie spotkałem się jeszcze żeby obroty były większe niż około 900 obrotów i poóźniej spadały.
Potrzebujesz programu, korekty do MSA15, EDC15V czy EDC15P ? Twój diesel źle odpala? Pisz PM...