Wspomaganie po mrozach padło
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wspomaganie po mrozach padło
Witam dzisiaj po odpaleniu rano samochodu i przejechaniu 2 km przestało mi chodzić wspomaganie płyn uciekł.
Co może być przyczyną??
Proszę o pilno pomoc.
Pozdrawiam.
Co może być przyczyną??
Proszę o pilno pomoc.
Pozdrawiam.
Siomek6, No to zobacz z czego [element] poszedł płyn . A nie pisz o pomoc! .Przecież nikt z forum nie pojedzie aby luknąć co Ci pękło!!. Na tych mrozach wszystko jest możliwe! . Przewód , zbiornik , pompa itp.Siomek6 pisze:wspomaganie płyn uciekł.
Co może być przyczyną??
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
mam ten sam problem, mi olej wspomagania ucieka tym drążkiem który dochodzi do koła, dokładnie zaraz po wyjściu drążka z uszczelki. czy trzeba wymienic cała przekładnie czy tam sa jeszcze jakies uszczelki w srodku? prosze o pomoc! ile moze kosztować naprawa?!?! z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony sob sty 23, 2010 18:27 przez snail19, łącznie zmieniany 1 raz.
snail19, tu masz za jednym razem wszyskie odpowiedzi! Razem z zakładem regenerującym!! http://www.maglownice.polskareklama.pl/ ... ,luzy.htmlsnail19 pisze:mi olej wspomagania ucieka tym drążkiem który dochodzi do koła
snail19, zależy jak mocno cieknie. Mi jakiś rok temu też właśnie zaczęło się lać.
Na początku nalałem uszczelniającego Prestona, ale nic to nie dało. Lało się dosyć mocno - w ciągu niecałego miesiąca dolałem ponad 1l i dalej mu było mało (cały układ ma niecały litr).
W końcu nalałem jakiś najtańszy olej przekładniowy Lotosa i jak ręką odjął
Sprawdzam okresowo - płyn jest, poziom nie spada. Pompa pracuje cicho, układ działa.
Nie wiem, być może to magiczna mieszanka Lotosa i Prestona go tak skutecznie uszczelniła.
Na początku nalałem uszczelniającego Prestona, ale nic to nie dało. Lało się dosyć mocno - w ciągu niecałego miesiąca dolałem ponad 1l i dalej mu było mało (cały układ ma niecały litr).
W końcu nalałem jakiś najtańszy olej przekładniowy Lotosa i jak ręką odjął
Sprawdzam okresowo - płyn jest, poziom nie spada. Pompa pracuje cicho, układ działa.
Nie wiem, być może to magiczna mieszanka Lotosa i Prestona go tak skutecznie uszczelniła.
VW
Engelbert, kol. na tych mrozach to ta mieszanka z Lotosa Całkowicie Rozstrzelani układ!! O to chodzi! Aby były jak najmniejsze opory!!. VW przeszedł na oleje syntetyczne! wiec cos w tym jest!! Co prawda! W mk3 jest minerał Ale mieszanki z Lotosem na pewno na dobre nie wyjdą. Zwłaszcza teraz przy takich niskich temperaturach!!Nie wiem, być może to magiczna mieszanka Lotosa i Prestona go tak skutecznie uszczelniła.