nie zapalająca sie kontrolka świec zarowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
nie zapalająca sie kontrolka świec zarowych
witam prosze wyjasnijcie mi czy jest to problem czy tylko szukam dziury w calym mam mojego golfa od 2 tygodni fakt stoi w ogrzewanym garazu ale nigdy nie zapaliła mi sie kontrolka świec zarowych przy zapłonie zarowno rano jak i po postoju na parkingu przepalona ? w którym miejscu jest na tablicy ? po przekreceniu stacyjki właczaja sie poduchy imobilajzer abs po czym zaraz gasną i krece zawsze odpala od pierwszego strzału chyba ze jej po prostu tam niema ale to dziwne prosze o odpowiedz mój silnik to SDI 1.9 agp
jest to problem gdyż bez tej kontrolki nie masz sygnalizowania usterek podzespołów silnika, podpięcie interfejsu diagnostycznego VAG-COM z pewnością pokaże błąd 00626 - lampka K29 sygnalizacyjna czasu rozgrzewania świec żarowych - przerwa w ciągłości przewodu lub zwarcie z potencjałem plus, powinna ona być widoczna jak spojrzysz na tablicę prędkościomierza pod różnymi kątami, pomiędzy wskazaniem 20 a 40 km/h i w połowie odległości tych cyferek od środka ośki wskazówki prędkościomierza.
Ostatnio zmieniony śr sty 20, 2010 04:25 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.