Problem z podlaczeniem centralnego zamka,nie dziala zamykani

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z podlaczeniem centralnego zamka,nie dziala zamykani

Post autor: davedohc » pt sty 22, 2010 18:39

Podlaczam centralny zamek firmy quasar electronic top safe 30, wszystko praktycznie podpiete. Problem mam z kabelkiem zamykania, podpialem sie pod te 8 przewodow co ida do zamka w drzwiach kierowcy, znalazlem juz kabelek od otwierania zolto zielony, ale za holere nie moge znalesc tego od zamykania, podpialem sie juz pod wszystkie mozwliwe ktore tam byl i zaden nie reaguje, nic nie che sie zamknac, chociaz zamykanie po przekreceniu kluczyka w zamku i na przycisk w podklokietniku dziala. Ma ktos jakies pomysly bo mi juz rece opadaja, walcze z tym 3 dzien i do tej pory moge sobie co najwyzej samochod otworzyc z pilota...

Wczesniej elektrycy podlaczali mi alarm lagenford f14, ktory odlaczylem i na jego miejsce wstawiam wlasnie ten top safe, czy to mozliwe zeby poprzedni elektrycy cos popsuli?

No i mam jeszcze problem bo przestaly mi dzialac elektryczne szyby i szyber dach, po wlaczeniu swiatel przelaczniki tez nie swieca sie na czerwono, zamek i lusterka normalnie dzialaja, co popsulem?
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 18:45 przez davedohc, łącznie zmieniany 2 razy.

pabazu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pabazu » pt sty 22, 2010 20:53

jeśli chodzi o zamykanie to radzę się podpiąć pod tą wtyczkę co idzie do panelu w podłokietniku drzwi, tam gdzie masz sterowanie szybami i zamykanie drzwi.
przed wczoraj tam grzebałem bo szukałem podpięcia się z oświetleniem i odkryłem że podając masę na odpowiednie piny zamykasz i otwierasz zamki. nie jestem ci w stanie powiedzieć które ale na pewno tak to działa

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: davedohc » pt sty 22, 2010 21:14

Nie jestem pierwsza osoba ktora podpina sie pod te kable w tym miejscu, jest nawet fotoporada na forum jak podlaczyc alarm do golfa 4. Problem w tym ze mam juz tam wpiety kabel od otwarcia ktory dziala, nie wiem ktory to kabel od zamkniecia, podlaczylem sie juz pod wszystkie i zaden nie chce zamknac zamka. Probowalem podlaczac mase do kazdego z osobna, otwarcie reaguje, zamnkiecie juz nie chce, dodatkowo przestaly dzialac mi elektryczne szyby i szyberdach, moze ktos sie orientuje o co chodzi bo mi juz powoli sil na to brakuje...

pabazu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pabazu » pt sty 22, 2010 21:20

może jest coś nie tak z modułem komfortu? może nie styka ta duża wtyczka do silnika ponoszenia szyby (u mnie jak rozbierałem drzwi i wypiąłem tą wtyczkę to przestał działać moduł komfortu)
a działają szyby sterowane z zamka z kluczyka?

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: davedohc » pt sty 22, 2010 21:22

Nie moge wlasnie sprawdzic tych szyb, bo nie mam jak ich otworzyc zeby pozniej sprobowac zamknac je trzymajac przekrecony kluczyc...

pabazu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pabazu » pt sty 22, 2010 21:28

kluczykiem też się otwiera szyby
przekręć w drugą strone kluczyk

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: davedohc » pt sty 22, 2010 21:33

Otwieranie szyb z kluczyka dziala, ale najlepsze jest to, ze nie moge ich teraz zamknac... teraz to juz w ogole ladnie sie zalatwilem, ciemno jest, a samochod ze wszystkimi szybami otwartymi... Z TYMI OKNAMI JUZ DOSZEDLEM, bezpiecznik byl przepalony, zostaje tylko kwestia tych kabelkow od zamykania
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 21:51 przez davedohc, łącznie zmieniany 2 razy.

pabazu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pabazu » pt sty 22, 2010 21:45

takie testy to się robi w garażu

Awatar użytkownika
davedohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: davedohc » pt sty 22, 2010 21:53

Powiedzmy, ze lubie jak w zyciu cos sie dzieje...:D