odłączenie akumulatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- 
				tomasz28
odłączenie akumulatora
słuchajcie czy nic się nie stanie jak odłączę akumulator na noc i wezmę do domu do naładowania (nie mam innej możliwości). Czy nic z imobilaiserem się nie stanie (nie rozkoduje się) i potem odpalę normalnie auto?? Auto tak jak wyżej mk4 tdi alh

nic się nie stanie - na luzietomasz28 pisze:Czy nic z imobilaiserem się nie stanie
przynajmniej u mnie tak było
					Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 19:58 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
						PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
a dlaczego - bo nigdzie takiej informacji nie słyszałemZozol pisze:odłaczamy najpierw minus, potem plus. Podłączamy w odwrotnej kolejności
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
						PL
Kilka razy na forum czytałem. Opisywał nie będę, żeby nie palnąc głupoty.Kulon pisze:a dlaczego - bo nigdzie takiej informacji nie słyszałem

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=34143&
z tym się nie zgodzę - zresetuje się przebieg na liczniku i zegarek z godzinądamcio151 pisze:nic się nie wykasuje

PL
						PL
- 
				waldeklubon
- Mały gagatek 
U mnie skasował sie tylko zegarek i radio musiałem programować.

Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 20:28 przez waldeklubon, łącznie zmieniany 1 raz.

Kulon pisze:z tym się nie zgodzę - zresetuje się przebieg na liczniku i zegarek z godziną

jest też, że ze wszystkim trzeba jechać do serwisu ...Zozol pisze:Nawet w poradniku użytkownika jest, że należy odczekac 10 sek. przy włączonym zapłonie. Róbta jak chceta, wasze furmanki ...
pytanie jaki jest cel tego czekania przed odpaleniem ?
sam pare dni temu wyciagałem akumulator i sie nic nie stało   co do kolejnosci to oczywiste ze pierw minus potem plus choc w mkIV jet tak akumulator umieszczony ze bez znaczenia co pierw odkrecisz ale po co 10 sekund czekac to tego nie rozumiem
 co do kolejnosci to oczywiste ze pierw minus potem plus choc w mkIV jet tak akumulator umieszczony ze bez znaczenia co pierw odkrecisz ale po co 10 sekund czekac to tego nie rozumiem   

co do kolejnosci to oczywiste ze pierw minus potem plus choc w mkIV jet tak akumulator umieszczony ze bez znaczenia co pierw odkrecisz ale po co 10 sekund czekac to tego nie rozumiem
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
						- 
				poolak2006
- Forum Master 
heheh 10s czekać bo kontroli muszą zgasnąć może o to biegało   

U mnie tam sam se godzinę ustawia/przestawia jak jest zmiana z letniego na zimowy (i odwrotnie) także zero mojego wkładu :green_fuck:
Normalnie zabieraj aku do domu i tyle Jak masz centralny i nigdy nie używałeś kluczyka tylko cały czas pilot to możesz mieć problem z zamknięciem bo wkładka mogła zastać/zardzewieć, wd40 we wkładkę i powinno być ok jak coś.

U mnie tam sam se godzinę ustawia/przestawia jak jest zmiana z letniego na zimowy (i odwrotnie) także zero mojego wkładu :green_fuck:
Powiedzieć nie powie, powinien pojawić się komunikat na zegarach przekręć kluczyk w celu rozruchu silnika.marcin999 pisze:Hehe fajna teoria. Następnie odczekaj 30 sekund az pyknie i po 2 minutach jak samochod powie Ci że już jest gotowy odpalaj.
Normalnie zabieraj aku do domu i tyle Jak masz centralny i nigdy nie używałeś kluczyka tylko cały czas pilot to możesz mieć problem z zamknięciem bo wkładka mogła zastać/zardzewieć, wd40 we wkładkę i powinno być ok jak coś.
					Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 23:23 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.