Lusterko zewnętrzne wymiana
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Mr.Figiel
- Mały gagatek
- Kontakt:
Lusterko zewnętrzne wymiana
Witam,
Dzisiaj rano zastałem moje autko ze złamanym prawym lusterkiem zewnętrznym (( Ktoś wyjeżdżał i zawadził, wkład zbity obudowa połamana... Zamówiłem już nowe lusterko i jutro odbieram jednak chciałem zapytać czy ktoś może wie jak wymienć te lusterko ponieważ nigdy tego nie robiłem, i każda dobra rada się przyda. Może jakaś fotoporada? ew jakiś link Proszę o podpowiedzi dośwaidczonych w temacie. Pozdr
Dzisiaj rano zastałem moje autko ze złamanym prawym lusterkiem zewnętrznym (( Ktoś wyjeżdżał i zawadził, wkład zbity obudowa połamana... Zamówiłem już nowe lusterko i jutro odbieram jednak chciałem zapytać czy ktoś może wie jak wymienć te lusterko ponieważ nigdy tego nie robiłem, i każda dobra rada się przyda. Może jakaś fotoporada? ew jakiś link Proszę o podpowiedzi dośwaidczonych w temacie. Pozdr
obojętnie czy masz elektryczne , czy manualne , musisz zdjąć boczek drzwi , do zdemontowania sterowania , odkręcasz układ linek jak masz manualne , lub rozpinasz kostkę elektryczną , następnie zdejmujesz od środka drzwi czarny plastikowy trójkąt lusterka , ciężko schodzi bo ma trzy bolce na wcisk , pod trójkątem masz trzy śruby , odkręcasz je i masz lusterko odkręcone , tylko czasem się zassie na drzwiach od zewnątrz i trzeba troszkę pokiwać nim
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 13:37 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mr.Figiel, nie wynika to z Twojego opisu ale jeśli uszkodzone jest tylko szkło i obudowa to te elementy łatwo zmienisz bez zdejmowania całego lusterka. W końcu lusterko powinno się zgiąć w przód lub tył po uderzeniu bez szkody dla matalowych elementów wewnątrz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.