Golf muli się powyżej 3/3,5 tyś

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

exercreo
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf muli się powyżej 3/3,5 tyś

Post autor: exercreo » czw sty 21, 2010 18:48

Auto to mk3, silnik 1,6 AFT bez instalacji gazowej.
Pewnego razu jadąc zapaliła mi się kontrolka ciśnienia oleju i golfiacz zaczął się dusić, obrotomierz spadł prawie na zero ale silnik nie gasnął.
Stanąłem, zgasiłem, poczekałem trochę i niby wszystko było ok, ale od tego momentu zauważyłem że (nie zawsze lecz nawet często) kiedy wskazówka obrotomierza przekracza 3/3,5 tyś auto dostaje strasznego muła i już dalej nie ciągnie, obroty co prawda wzrastają ale w żółwiem tempie (dojście z 3,5 do 4-5tyś to wieczność) i powyżej tych 3/3,5 tyś już nie ma różnicy czy jest 4,5 czy 5, czy nawet 6 tyś, auto jest takim samym mułem i przyśpiesza jak maluch pod wielką górkę.
Często kiedy tak się dzieje zgaszę i od nowa po krótkiej chwili zapale silnik wszystko jest w porządku i nic nie muli i na obroty wkręca się bardzo żwawo, lecz czasem ponowne odpalenie nie pomaga i cały czas jest muł.

Wiecie koledzy co może być problemem ?

Awatar użytkownika
Yuri
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yuri » czw sty 21, 2010 18:53

Podłączałeś pod VAG'a? Jeśli nie to zacznij od tego. Tak na sucho to wygląda na coś z dolotem albo wtryskiem. Kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa i co ile wymieniasz?

gracek1906
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: gracek1906 » czw sty 21, 2010 18:55

Pewnego razu jadąc zapaliła mi się kontrolka ciśnienia oleju i golfiacz zaczął się dusić, obrotomierz spadł prawie na zero
ja bym sie najpierw tym zainteresował bo to co opisałeś to mi wygląda na zacieranie sie silnika.

exercreo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: exercreo » czw sty 21, 2010 18:58

Jeszcze nie podłączałem, a filtr kiedy był wymieniany przyznam się nie pamiętam :oops:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”