witam
mam pytanie
dokąd jest podprowadzony przewód z lampek w drzwiach ?? bo chyba przepalił mi się styk, albo kabel, bo nie świecą, a bezpieczniki są ok (zrobiłem zwarcie w lampce)
słyszałem, że gdzieś pod nawiew, czy to prawda ?
Lampki w drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sprawdź najpierw czego brakuje przy lampce, masy po otwarciu drzwi czy stałego plusa. Masa leci do wtyczki drzwiowej potem jest taka pojedyńcza wtyczka i wraca do włącznika krańcowego w słupku
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2010 18:01 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zeniTh91, na 100 procent niema od lampek dodatkowego bezpiecznika, wiem to na pewno bo sam mam te lampki. Obsługuje ja któryś z tych na dole Niestety nie wiem dokładnie jak przebiega kabel plusowy dokąd leci czy bezpośrednio do skrzynki czy jakoś inaczej. Używając miernika latwo znajdziesz ten kabel w wiązce wchodzącej do drzwi, a dalej po zdjęciu plastykowej osłony słupka tam gdzie uchwyt do otwierania klapy silnika,ew. trzeba będzie opuscić skrzynkę bezpieczników i postrzeć gdzie ten kabel leci
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.