co do rozszerzalności materiałów to chyba nie ma wpływu na to

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Temperaturę pokazuje dobrą. Świece grzeją różnie przy różnych temperaturach. Jeśli chodzi o świece wszystko działa jak należy wiele razy to sprawdzałem.pelton1985 pisze:stawiam na uwalony czujnik temperatury który przy -5 nie załącza świec a przy -20 już je załącza. VAG'iem sprawdz lub niech ktoś Ci sprawdzi jaka jest wg. komputera temperatura zczytana z czujnika....
tak oczywiście, zmieniłem go bo okłamywał na desce, na vagu pokazywał 89st tak samo nowy.pelton1985 pisze:piter_s, przed wymianą sprawdziłeś wartości zczytane VAG'iem ( jaką temperaturę rejestruje czujnik? )
jest ok, wszystko zależy od temp silnika, kilka stopni i będzie taka różnica jak podajesz.erikt65 pisze:Dzisiaj jeszcze raz sprawdzałem kąt wtrysku i w basic setning wyszło że waha się między 44 a 49? Co o tym myśleć ? Wcześniej wahał się 48-52 .
piter_s pisze:ale w 004 coś nie tak,w BS powinno być w miarę równo obie pozycej, rozruszaj zawór N108, W teście elementów wykonawczyc
pozycje ATDC do BTDC w bs, z tego co wiem to powinno być zbliżone do siebie, regulując ciśnienia górne i dolne jedno się reguluje zaworkiem, a drugie podkładkami pod sprężyną można zrównać te wartości, tak mi kiedyś tłumaczył jeden z fachowców z tego forum.homsky pisze:Zaraz zaraz , w 004BS jakie pozycje chcesz mieć w miarę równo ???
Po drugie sprawność N-108 nie ma nic wspólnego z odpalaniem motoru , ponieważ w czasie rozruchu i tak ten zawór nie steruje kątem wtrysku bo z racji zasady swojego działania nie jest w stanie wysterować kąta w czasie rozruchu silnika.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 27 gości