Lampki w drzwiach, podświetlenie nawiewu i licznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lampki w drzwiach, podświetlenie nawiewu i licznika
Witam
mam pewien problem
ponieważ nie działała mi lampa drzwiach kierowcy postanowiłem sprawdzić dla czego tak jest, doszedłem do tego, że brakuje kabla. Wprowadziłem kabel i chciałem sprawdzić czy będzie działać i niechcący zrobiłem zwarcie ...
nie działa mi teraz podsietlenie licznika, podswietlenie nawiewu i nie swieca lampki w drzwich, reszta dziala ...
centralny jest ok. podswietlenie tablicy tez ok, nic co moze byc zwiazane z bezpiecznikami, wszystkie bezpieczniki ok ... lampka w podsufitce swieci
nie wiem jak to naprawić
pilnie prosze o rade
mam pewien problem
ponieważ nie działała mi lampa drzwiach kierowcy postanowiłem sprawdzić dla czego tak jest, doszedłem do tego, że brakuje kabla. Wprowadziłem kabel i chciałem sprawdzić czy będzie działać i niechcący zrobiłem zwarcie ...
nie działa mi teraz podsietlenie licznika, podswietlenie nawiewu i nie swieca lampki w drzwich, reszta dziala ...
centralny jest ok. podswietlenie tablicy tez ok, nic co moze byc zwiazane z bezpiecznikami, wszystkie bezpieczniki ok ... lampka w podsufitce swieci
nie wiem jak to naprawić
pilnie prosze o rade
Ostatnio zmieniony śr sty 20, 2010 19:12 przez zeniTh91, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawel66600
- Mały gagatek
- Kontakt:
Podpinam się pod temat ,właśnie dzisiaj przestała mi świecić lampka w drzwiach kierowcy, jeszcze wczoraj świeciła. Lampka centralna po otwarciu drzwi działa, a prawa lampka w drzwiach świeci. Sprawdzałem żarówkę i jest dobra, nawet nową założyłem i nic. Sprawdzałem czy jest prąd w kabelkach i nie ma. Jest taka możliwość żeby straciło mase ? Co jest z tym? Pozdro
Szaleństwo czy głupota? Po prostu pasja na zawsze. . .
- Paweł Marek
- V.I.P.
masa leci od krańcówki kabel brązowo - żółty, plus jest stały. Najpierw weź miernik i zobacz czego przy lampce brakuje, plusa stałego czy masy po otwarciu drzwi. Potem czeka cię szukanie co i gdzie się upaliło, a może kabel któryś w wiązce drzwiowej, albo styk w krańcówce? Nie poda ci nikt pewnego miejsca w którym jest awaria, ale np mnie się w Vento zdarzyło że ten kabel od krańcówki przestał konaktować we wtyczce która jest w okolicy skrzynki bezpieczników. Trzeba szukać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- pawel66600
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
- pawel66600
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.