Ostatnio w alternatorze zaczęło mi wyć łożysko i chciałbym je sobie wyminieć tylko niebardzo wiem jak sie do niego dostać.
Mógłby ktoś mi napisać instrukcje ?
Druga sprawa to tuleje w rozruszniku, które też domagają się wymiany.
Gdzie znajduje się rozrusznik, jak go wyjąć i wymienić te tuleje ?:d
z góry dzięki.
Silnik to 1.8 GU z automatem;)
Alternator i rozrusznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alternator i rozrusznik
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Alternator jest przymocowany śrubą nad alternatorem, na tej łapie z ząbkami gdzie reguluje się naciąg paska klinowego oraz na dole, przez obudowę paska rozrządu przechodzi śruba na klucz imbus która wkręcona jest w silnik. Pooglądaj dokładnie to znajdziesz.
Rozrusznik jest z tyłu, pod kolektorami, dobrze poszukaj to go znajdziesz. Dostęp tragiczny i współczuję przy wyciąganiu. Nie pamiętam, chyba na 3 śrubki jest przykręcony. Najwygodniej to z kanału.
Rozrusznik jest z tyłu, pod kolektorami, dobrze poszukaj to go znajdziesz. Dostęp tragiczny i współczuję przy wyciąganiu. Nie pamiętam, chyba na 3 śrubki jest przykręcony. Najwygodniej to z kanału.
MiSzOn pisze:Alternator jest przymocowany śrubą nad alternatorem, na tej łapie z ząbkami gdzie reguluje się naciąg paska klinowego oraz na dole, przez obudowę paska rozrządu przechodzi śruba na klucz imbus która wkręcona jest w silnik. Pooglądaj dokładnie to znajdziesz.
faktycznie z tym rozrusznikiem to lipa totalna....
ale po trudnym boju wyszedl ;p
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D