słabo ciągnie 1.8t AGU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
słabo ciągnie 1.8t AGU
panowie mój golfik słabo przyspiesza. mam wrażenie jakby turbo nie dawało takiego ciśnienia jak należy. sprawdzony DV i n75 również west-gate. nie mam chwilowo sprawdzenia manometrem ani zrobienia logów. czy zapchany KAT. może ograniczać obroty turbo??? na postoju po przygazowaniu , ścinąłem weża od turbo to tylko delikatnie czuć jak sie napina.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jeśli masz serię to w Vagu w silniku w grupie 002 lub 003 jest pokazane ile przepływomierz daje powietrza. Jeśli masz serię to zloguj go na trzecim biegu do odcięcia zapłonu czyli ok 160km/h. Przy tej prędkości powinno być jakieś 130-140mg/s.
Mogę Ci jeszcze podpowiedzieć że w tych autach dość często robi się czyszczenie przepływomierza i przepustnicy. Tylko poczytaj jak należy zrobić bo łatwo zepsuć. A tak na marginesie to filtr powietrza tez musi być czysty.
Mogę Ci jeszcze podpowiedzieć że w tych autach dość często robi się czyszczenie przepływomierza i przepustnicy. Tylko poczytaj jak należy zrobić bo łatwo zepsuć. A tak na marginesie to filtr powietrza tez musi być czysty.
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 01:38 przez strikerbest, łącznie zmieniany 1 raz.