po przekreceniu kluczyka pisk z pod maski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
po przekreceniu kluczyka pisk z pod maski
witam po przekręceniu stacyjki w 1 pozycji piszczy pod maska czy to pompa paliwa co sie dzieje mój silnik 1.9 SDI
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jeśli jest to przy każdym odpalaniu - niech ktoś przekręci kluczyk a Kolega niech podniesie maskę i próbuje dźwięk zlokalizować.
Ale zbytnio niech Kolega się nie denerwuje. W nowoczesnych (tak, tak!) samochodach przy starcie słychać bardzo różne dźwięki: przekaźniki, silniczki klapek nawiewu, sprzęgła kompresora klimatyzacji - dopóki wszystko chodzi, dopóty nie przejmować się
Ale zbytnio niech Kolega się nie denerwuje. W nowoczesnych (tak, tak!) samochodach przy starcie słychać bardzo różne dźwięki: przekaźniki, silniczki klapek nawiewu, sprzęgła kompresora klimatyzacji - dopóki wszystko chodzi, dopóty nie przejmować się
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 00:13 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego czy nie brzęczy Ci z elementu zaznaczonego na zdjeciu? Na 90% to ten element. Jest to przepustnica/klapa gasząca w SDI. Jest tam silniczkiem ktory po przekreceniu kluczyka niemilo brzeczy . Ja i wielu uzytkownikow SDI mam to samo.
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2010 22:36 przez damiannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiem CI tak - ekspertem nie jestem ale jest tam silniczek elektryczny wiec wg. mnie troszke sobie może brzęczeć. Ja mam SDIka 2 lata prawie i nic z tym nie robie
jeszcze jedno:
jeszcze jedno:
W SDI mk4 nie ma pompy paliwa w baku. Paliwo ciągnie bezposrednio pompa wtryskowa.kanias3 pisze:pompa paliwa jest z tylu w baku...
Ostatnio zmieniony sob mar 06, 2010 00:29 przez damiannn, łącznie zmieniany 2 razy.