ucieka paliwo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ucieka paliwo
witam. w moim w mk4 za zbirniczkiem wyrownawczym od plynu chlodnicy znajduje sie skrzynka , puszka czarna do ktorej przychdza weze od paliwa od strony baku. weze sa na szybko zlaczki - dzis zaczerlo wybijac tego weza ktorym dochodzi paliwo, pierwszm razem ucieklo do zera ok 20 litrow pozniej zalalem ok12l. i po 5 km wsybilo go znowu.... pewnie ta zlaczka nie trzyma.... na ETKA nied moge znaslezc tej zlaczki ..--moze ktos ma wieksze doswiadczenie w tym i jakos pomoze ???? dodam ze jest to silnik AGN 1.8 20v 125KM.pomocy.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
kolor rurki? z której wali paliwo? niebieska? biała? to istotne bo przyczyna problemu moze byc wieksza niz złączka.
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 22:37 przez Jacek75, łącznie zmieniany 1 raz.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
kolego czarna ..... obok jest zlaczka niebieska ale jest ok.... pierwsza od strony szyby sie wypina,,,
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 22:55 przez kanias3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przewód czarny to przewód zasilania, wszystko ok, bałem się że odpowietrzenie.
Ups wygląda na to że nie ma solo trzeba kupić kawałek rury zakończony złączką! poszukam jeszcze
Ups wygląda na to że nie ma solo trzeba kupić kawałek rury zakończony złączką! poszukam jeszcze
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
zlaczka paliwa
Tak jest to złączka(waz) ktora idzie paliwo... jutro chce jechac do serwisu kupic ta zlaczke tylko nie wiem czy sa takie dostepne....i nie wiem jak wytlumaczyc gosciowi o ktora mi chodzi ......????
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Taka szybko złączka jest jeszcze wychodzi z filtra paliwa w mk4 i wchodzi też.
i jeżeli nie ma jej solo, bo w Etka nie widzę to chyba wchodzi w rachube tylko kawałek rury razem ze złączką. Opaska odpada bo to co idzie z pod podłogi jest z tworzywa, mogłoby pęknąć.
i jeżeli nie ma jej solo, bo w Etka nie widzę to chyba wchodzi w rachube tylko kawałek rury razem ze złączką. Opaska odpada bo to co idzie z pod podłogi jest z tworzywa, mogłoby pęknąć.
witam. wczoraj bylo ciemno i nie widzialem jak ta zlaczka dziala,,,, dzisiaj poszedlem i jest to wogole zlaczka z wezem ktorym paliwo idzie na wtryski.... a zeby ja dobrze wpiąć trzebabylo wcisnac na niej taka zawleczke wcisnąc na kruciec i poscic i wtedy dopiero zaskakuje,,,, juz jest wszystko ok tylko ok 30 litrow paliwa w plecy 

- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Uch, nie pisałeś, że nie wiesz jak działa mechanizm złączki, szukałem tak z ciekawości czy gdzieś na sieci znajdę, nigdzie nie znalazłem, tylko razem z wężem można ją kupić.