Pompa ABS

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Michelin
Nowicjusz
Nowicjusz

Pompa ABS

Post autor: Michelin » ndz sty 17, 2010 13:57

Mam problemy z pompa abs praktycznie za kazdym razem po przekroczeniu 30 -40 km wlacza mi sie kontrolka abs i asr mechanik mowi konieczna wymiana ale raz na ruski rok normalnie sie zachowuje czyli kontrolki sie nie pala i abs dzila bez zarzutu wiec mam pytanie czy naprawde jest konieczna wymiana pompy czy to moze byc co innego?

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz sty 17, 2010 14:01

Podasz nr. błędu to będzie można coś ocenic inaczej klapa :crazy:

dawidczyzu
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Pompa ABS

Post autor: dawidczyzu » ndz sty 17, 2010 14:22

Michelin pisze:Mam problemy z pompa abs praktycznie za kazdym razem po przekroczeniu 30 -40 km wlacza mi sie kontrolka abs i asr mechanik mowi konieczna wymiana ale raz na ruski rok normalnie sie zachowuje czyli kontrolki sie nie pala i abs dzila bez zarzutu wiec mam pytanie czy naprawde jest konieczna wymiana pompy czy to moze byc co innego?

ja mialem cos podobnego po przekroczeniu 20km/h zapalala mi sie kontrolka abs i nie dzialal. okazalo sie ze sterownik sie rozprogramowal. zaprogramowal mi go gosciu co ma autoryzowany serwis vw i hula do dzis. ale mize byc tak ze sterownik moze byc do wymiany zawsze to taniej niz pompe tylko malo ludzi naprawia sterowniki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”