Gdy zimno nie działa spryskiwanie przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdy zimno nie działa spryskiwanie przedniej szyby
Witam. Mój problem wygląda trochę nietypowo. Pewnego dnia brakło mi płynu do spryskiwaczy i ok, na drugi dzień kupiłem, zalałem, i chcę spryskac przednią szybę a tu zero reakcji, tylnia działa prawidłowo, więc pomyślałem że to wina manetki, wiadomo stare styki w ogóle. Ale wczoraj pojeździłem trochę po mieście siedząc w aucie pod sklepami z odpalonym silnikiem coby mi zimno oczywiście nie było i odruchowo targnąłem manetkę do przodu a tu cud, wszystko pięknie działa, przyjechałem do domu i ok. Ale dziś rano po nocy na wolnym powietrzu przednią szybę już mogłem sobie tylko spryskac płynem do mycia szyb ręcznie. NIe wiem co może by nie tak, wychodzi na to że gdy zimno nie działa gdy się dogrzeje działa. ale wcześniej było sprawne zawsze. Co wy o tym sądzicie, gdzie szukac przyczyny??
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
-
- Mały gagatek
kolego a sprawdzales moze czy dziurki od spryskiwaczy ci nie zamarzly lub sprawdz tez czy wezyki wezyki ci nie zamarzly bo kiedy stales sobie z odpalonym samochodem to jednak wezyki dostaly temperatury i wszystko bylo ok a kiedy on stal znowu moglo zamarznac wiec jak co najpierw sprawdz to co ci napisalem :green_fuck:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
". Ale wczoraj pojeździłem trochę po mieście siedząc w aucie pod sklepami z odpalonym silnikiem coby mi zimno oczywiście nie było i odruchowo targnąłem manetkę do przodu a tu cud, wszystko pięknie działa, przyjechałem do domu i ok. Ale dziś rano po nocy na wolnym powietrzu przednią szybę już mogłem sobie tylko spryskac płynem do mycia szyb ręcznie. "
Jaki masz płyn kolego może ci zamarzł miałem tak jak chciałem zaoszczędzić i zimowy sobie pół na pół rozcieńczyłem. Wiadomo jak silnik jest nagrzany to w komorze silnika się cieplej robi i odmarza.
Jaki masz płyn kolego może ci zamarzł miałem tak jak chciałem zaoszczędzić i zimowy sobie pół na pół rozcieńczyłem. Wiadomo jak silnik jest nagrzany to w komorze silnika się cieplej robi i odmarza.
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: