Czy to może być walnięty rozrusznik?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to może być walnięty rozrusznik?
Po kilku dniach stania auto nie chce odpalić, po przekręceniu stacyjki kontrolki palą się ale rozrusznik nie kręci tylko lekko bzyczy. W tamtym roku wyciągałem go i był czyszczony, wirnik przetaczany, wymienione szczotki. Chodził ok do dziś dnia. Auto po pchnięciu chodzi bez problemu. Czy to może być walnięty rozrusznik?
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
aku wymieniany też rok temu choć to bez znaczenia bo różnie bywa, ale jest jak dzwon, kręcił do dziś dnia bez problemu nawet przy -20, po pchnięciu auta od razu wszystko chodzi ok, poza tym kontrolki świecą się ok więc przy próbie odpalenia powinny przygasać a rozrusznik powinien choć trochę ruszyć, a nie wydaje żadnego dzwięku, jak by się przyblokował czy coś w tym stylu
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
mrozicho i wilgoć robią swoje mysle ze szczotki się zawieszaja lub automatjak by się przyblokował czy coś w tym stylu
[ Dodano: Pią Sty 15, 2010 20:46 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3579436
może to ten bendyx tak jak piszą w linku podanym przez dziejo, mam nogę w gipsie więc pewnie mechanik będzie musiał się tym zająć :/
przy robieniu rozrusznika bendyxu nie ruszałem więc może to jego wina, choć czy nie powinno być wtedy hałasu że rozrusznik chodzi?
przy robieniu rozrusznika bendyxu nie ruszałem więc może to jego wina, choć czy nie powinno być wtedy hałasu że rozrusznik chodzi?
czyli może być tego wina, w danym momencie to oby, bo to najtańsze rozwiązanie było by dla mnie, zważając że rok temu właśnie mając problemu z paleniem podejrzewałem rozrusznik ale okazał się ok, mimo to zrobiłem mały remont w specjalizującej się firmie i kupiłem nowy akumulator, być może faktycznie te ujemne temperatury tak negatywnie działają na niegodziejo pisze:nie to on dostaje napięcie pierwszychoć czy nie powinno być wtedy hałasu że rozrusznik chodzi?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
niestety za bardzo nie wiem co mogę więcej dodać, poza tym to są słowa mojego brata bo ja niestety w domu z gipsem siedzę :/
nie wymieniałem tego bendyxu, rozrusznik był czyszczony, szczotki zemieniane, aku nowy, po odpaleniu chodzi wszystko ok, więc być może to jest winą
nie wymieniałem tego bendyxu, rozrusznik był czyszczony, szczotki zemieniane, aku nowy, po odpaleniu chodzi wszystko ok, więc być może to jest winą
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ik+schemat
Tam jest prawie praca magisterska napisana na temat rozrusznika
Ale jak to przeczytasz to wszystko stanie się jasne.
Tam jest prawie praca magisterska napisana na temat rozrusznika
Ale jak to przeczytasz to wszystko stanie się jasne.
będę miał na uwadzę, ale z tego co pamiętam to tam jest to dość dobrze przykręcone chybadziejo pisze:słusznie cienki czerwony przewód sterujący moze po prostu wypiął sięwaski1 pisze:Sprawdz czy dochodzi do niego prad