[mk2] problem z obrotami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] problem z obrotami
witam posaidam golfa 2 1,8 z 89r B+LPG problem polega na tym iz nie moze na benzynie wejsc na obroty po przelaczeniu na lpg wszystko jest dobrze. rozmawialem z kilkoma osobami i mowia ze do wymiany gaznik tylko sa drogie te gazniki jest jakies inne wyjscie??
Kazdy jest szybki, ale czerwone najszybsze
sonda lambda do sprawdzenia na "hello" pozniej dopiero patrz na gaznik.. Pali Ci wiecej? Kopci Ci czasami moze czarnym dymem yy nie wiem dusi sie? To ze nie moze wejść na obroty na benzynie swiadczy o jebutnietej lambdzie
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 18:18 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.
Moze troche sie wysunałem zbyt do przodu myslami i za szybko obstawilem ze silnik to 1.8 RPsas_gti pisze:czynisz założenia ze auto ma sondę a nawet nie wiemy jaki to silnik poza tym że 1.8 z gazem

Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 18:30 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
Troszke mało informacji, za mało heh..obelx1 pisze:jak to jaki pojemnosc to 1,8 ?? nie wiem dopiero co go kupilem
1.8 GU na Pierburgu 2EE? jesli taki to lambda w nim jest
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 18:41 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to skad wiesz że masz gaźnik. Silników 1.8 w golfie 2 było około 18 typów licząc na prędce a tylko dwa z nich pracowały na gaźniku.obelx1 pisze:jak to jaki pojemnosc to 1,8 ?? nie wiem dopiero co go kupilem
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 18:42 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zrób foto silnika to Ci powiemy lub odczytaj kod silnika z: bloku spod 4tej świecy, nalepki z bagażnika, książki serwisowej itp. Lub porównaj swój silnik ze zdjęciami silników na stronie
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/VW-Gol ... ionen.html
klikaj po kolei w "Motor MKB 1H" itd...
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/VW-Gol ... ionen.html
klikaj po kolei w "Motor MKB 1H" itd...
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 18:44 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.