temperatura zewnętrzna czjnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
temperatura zewnętrzna czjnik
witam pytanie bowiem w liczniku jak przełącze na temp.zewnetrzna to ciagle mi pokazuje 50 patrzałem w zderzaku niemam czujnika czy te wskazanie bez czujnika jest normale i teraz sedno czy jak podłącze zamiast czujnika org (55zl) koncówke od tych zegarków z termometrem za 14zl bo takie coś dostałem ewntualnie wktórym miejscu najlepiej przeciągnąć ten kabelek to będzię działać pozdrawiam
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
temp.
nie bedzie pokazywac wskazan temp.... ori czujnik ma inne wartości...
a drugie te 50 st... pokazuje to znaczy ze prawdopodobnie czujnik jest ale walniety albo przeowd gdzies naderwany...
poszukaj wtyczki... czy rzeczywiscie gdzies nie wisi z czujnikiem albo bez niego z jakims wcisnietym zamiennikiem...
a drugie te 50 st... pokazuje to znaczy ze prawdopodobnie czujnik jest ale walniety albo przeowd gdzies naderwany...
poszukaj wtyczki... czy rzeczywiscie gdzies nie wisi z czujnikiem albo bez niego z jakims wcisnietym zamiennikiem...
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 14:13 przez macbu, łącznie zmieniany 1 raz.
Macbu
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: temperatura zewnętrzna czjnik
wiesz co ja chyba mam taki czujnik ale od golfa IV jest taki sam tylko tyle ze rozni sie wtyczka... musze poszukac... jezeli bylbys zainteresowany za 20 zl odsprzedam...ibox12345 pisze:witam pytanie bowiem w liczniku jak przełącze na temp.zewnetrzna to ciagle mi pokazuje 50 patrzałem w zderzaku niemam czujnika czy te wskazanie bez czujnika jest normale i teraz sedno czy jak podłącze zamiast czujnika org (55zl) koncówke od tych zegarków z termometrem za 14zl bo takie coś dostałem ewntualnie wktórym miejscu najlepiej przeciągnąć ten kabelek to będzię działać pozdrawiam
mam cos podobnego..
http://moto.allegro.pl/item883982021_cz ... t_itp.html
zreszta na aukcji masz po 29.90 jest taki sam jak w mk3 ale inna wtyczka
tu masz jeszcze jakis zamiennik
http://moto.allegro.pl/item876105176_cz ... skoda.html
[ Dodano: 15 Sty 2010 14:19 ]
u mnie za kazdym razem pokazywało 53 stopinie sie okazalo ze jeden przewod byl zwarty do masy... ale tez własnei slyszlem ze niektorym funkacj atemp. zew poprostu si enie pokazywała...Lukasz_mk2 pisze:ja bym radził poszukać oryginalny czujnik mi kiedyś udało się go wyrwać za 35 zł z allegro (używany). W twoim przypadku czujnik gdzieś musi być bo jak by w ogóle nie było to licznik podczas przełączenia funkcji przeskakiwał by ci funkcję temp. zew.
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 14:48 przez macbu, łącznie zmieniany 2 razy.
Macbu
- Lukasz_mk2
- Forum Master
szczerze mówiąc to dziwna sprawa bardzo często na forum są pytania typu "czemu przeskakuje przez funkcję temp zew., temp. oleju?" przyczyną jest w 95% brak czujników lub ich uszkodzenie. Ale jeżeli ty jesteś pewien że nie masz go na 100% to ja bym radził przeglądnąć wiązkę od licznika może ktoś podłączył coś nie tak jak trzeba. W dziale FAQ masz opisane co i jak się montuje przy zakładaniu licznika z MFA - powinna Ci pomócibox12345 pisze:czujnika niema napewno i nie omija temperatury ciągle 50 st wychodzi że w plusie bo minusa niema
a co do tego czujnika co podał kolega wyżej to nie jestem pewien czy z MKIV zadziała w MK3 zwłaszcza że jest napisane że nawet nie we wszystkich MKIV zadziała (golf od 2000r w zwyż)
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 15:32 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 2 razy.
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
temp.
tego co mam kiedys sprawdzalem u siebei ... bo chcialem zrobic sobie tepm. wew. ale niestety pomysl padł... ale czujnik podawał takie same wartości jak od mk3 tym bardziej ze taki sam czujnik jak w mk3 montowany jest w passacie b5 do 96-99 wiec mysle ze ten co ja mam tez musi byc z tego przedzialu...Lukasz_mk2 pisze:a co do tego czujnika co podał kolega wyżej to nie jestem pewien czy z MKIV zadziała w MK3 zwłaszcza że jest napisane że nawet nie we wszystkich MKIV zadziała (golf od 2000r w zwyż)ibox12345 pisze:czujnika niema napewno i nie omija temperatury ciągle 50 st wychodzi że w plusie bo minusa niema
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 15:38 przez macbu, łącznie zmieniany 1 raz.
Macbu
Czy ja wiem? w ASO powinnien być, skoro maja najmniejsze pierdołki "zaczepy" do tapicerki itp pierdoły to i czujnik tez bedzie.. Ostatnio za 3 zł kupilem zaczep do tapicerki do trójki na tył, pod nogiroger18sx pisze:ciezko gdzies znalesc taki czujnik albo jest dodc drogi

Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 19:38 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.