Jakie koszty naprawy - szczegółowy opis uszkodzenia Golfa IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Tomek1990
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Jakie koszty naprawy - szczegółowy opis uszkodzenia Golfa IV

Post autor: Tomek1990 » czw sty 14, 2010 22:18

Koleś mi w przód wjechał i sprawa wygląda tak :

Niby nie tragicznie ale jednak chyba kosztowne : (

Przedni zderzak z lewej strony wgnieciony "lekko" ale spowodowało to zejście lakieru na nim z lewej strony i odejście go z lewej jak i prawej strony. Dodatkowo zrobiła się szpara między blotnikiem lewym a maską + urwane zaczepy do lewej lamy ( lapma cała ).

Ogólnie błotnik lewy jak i prawy bez odprysków i wgięć - pewnie trzeba go tylko spasować ?

Proszę o opisanie mniej więcej kosztów :(
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 11:52 przez Tomek1990, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw sty 14, 2010 22:26

Lampę możesz sobie sam skleić, zrobienie zderzaka (jeżeli nie będzie wymieniany) + spasowanie elementów...u mnie w mieście ok. 400zl

Awatar użytkownika
Tomek1990
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tomek1990 » czw sty 14, 2010 22:31

Qto pisze:Lampę możesz sobie sam skleić, zrobienie zderzaka (jeżeli nie będzie wymieniany) + spasowanie elementów...u mnie w mieście ok. 400zl

Dziękuje za odpowiedź , mam jeszcze kilka pytań ( sorka za nadszczegółowość ale przestraszony jestem bo ojca auto a to nie moja wina. )

Szpary między maską a błotnikami się rozeszły ale błotniki są nie nauruszone. Przedni blotnik z lewej strony lakier się zdrapał a i trochę wgięty a co z tym idzie odszedł od błotników i maski.

Teraz mam pytanie. jak oni go prostują ? i czy malują cały czy w tym jednym punkcie.

Awatar użytkownika
zeusmobil
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zeusmobil » pt sty 15, 2010 01:41

Tomek1990, jak nie twoja wina to w czym problem ciebie to nic nie kosztuje :chytry:

PUNKS NOT DEAD !!!

Awatar użytkownika
JMdesign
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JMdesign » pt sty 15, 2010 15:56

Tomek1990, jak masz sprawcę to Ci naprawią i po temacie więc zgłaszasz szkodę i robisz z jego OC nawet bezgotówkowo. Co trzeba wyprostują , polakierują i tyle. Jak robisz za swoje to tak jak powyżej Qto napisał.
Jak to się odbywa? - brak fotek więc nie widzę jak to uszkodzone ale z tego co przeczytałem lekkie prostowanie błotnika ,do lakieru zderzak i błotnik + spasowanie przodu. Tak czy inaczej - nie zbankrutujesz ;-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”