pytanie odnosnie hamowania i zaworów ( nie związane ze sobą)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
pytanie odnosnie hamowania i zaworów ( nie związane ze sobą)
1. Zauważyłem że jak silnik jest zimny i go odpalę to słyszę jak stukają mi zawory. Dlaczego tak się dzieje?? podobno da się je wyregulować. Co się stanie jak ich nie wyreguluje.
2. Od dłuższego czasu zauważyłem, że podczas hamowania z tyłu po prawej stronie ( pasażer) słyszę tarcie. Z tyłu mam bębny. Jest to tylko gdy hamuję na luzie. Takie tarcie jakby coś o coś obcierało.
2. Od dłuższego czasu zauważyłem, że podczas hamowania z tyłu po prawej stronie ( pasażer) słyszę tarcie. Z tyłu mam bębny. Jest to tylko gdy hamuję na luzie. Takie tarcie jakby coś o coś obcierało.
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 23:16 przez VW Golf II, łącznie zmieniany 1 raz.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Witam. Ja moge pomóc tylko z hamowaniem, miałem ten przypadek w 1.3 HK też bembny pewnie te same, otwarłem syfu, rdzy co nie miara. Szczeki tarły lecz okładziny nadal były na szczekach. Jeden tłoczek żył, drugi zażarty. Gdy go wcisnąłem młotkiem wylał sie cały. Wymieniłem szczeki, dałem bembny na tokarke i założyłem nowe cylinderki. Możnaby powiedzieć, nowa młodość tylnych hamulców.. od czasu do czasu i tak słysze lekkie podcieranie z tyłu.. Nie wiem czy to normalna praca.. hamowanie jest masakrycznie lepsze, ręczny lapie już na pierwszym ząbku... warto było
40zł cylinderki 40zł szczęki, ojciec tokarz.. warto było
:P

-
- Użytkownik
wsominałeś coś o ręcznym mi łapie ta przy końcu. Nie od razu. Czyli trzeba bedzie sie pobawic.Johnatan pisze:Witam. Ja moge pomóc tylko z hamowaniem, miałem ten przypadek w 1.3 HK też bembny pewnie te same, otwarłem syfu, rdzy co nie miara. Szczeki tarły lecz okładziny nadal były na szczekach. Jeden tłoczek żył, drugi zażarty. Gdy go wcisnąłem młotkiem wylał sie cały. Wymieniłem szczeki, dałem bembny na tokarke i założyłem nowe cylinderki. Możnaby powiedzieć, nowa młodość tylnych hamulców.. od czasu do czasu i tak słysze lekkie podcieranie z tyłu.. Nie wiem czy to normalna praca.. hamowanie jest masakrycznie lepsze, ręczny lapie już na pierwszym ząbku... warto było40zł cylinderki 40zł szczęki, ojciec tokarz.. warto było
:P
[url=http://images43.fotosik.pl/247/bc206c5f82952d2em.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images44.fotosik.pl/247/09a6c8c1637c7a6cm.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images45.fotosik.pl/248/2edaf4db2f151338m.jpg]Obrazek[/URL]
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ni wyregulujesz.. bo tam nie ma rgulacji.. masz do wymiany popychcze hydrauliczne zaworów... i to wszsytko ...VW Golf II pisze:1. Zauważyłem że jak silnik jest zimny i go odpalę to słyszę jak stukają mi zawory. Dlaczego tak się dzieje?? podobno da się je wyregulować. Co się stanie jak ich nie wyreguluje.

denerwująca sprawa.. ja wymieniłem i druga zima... ciszaa !!

polecam firme INA, w to warto zainwestowac

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
- Użytkownik
Ile takie cos kosztuje?? wczesniej tez tak mialem ale mialem za malo oleju. dolalem i byl spokoj potem pojechalem na wymiane oleju i bylo 2 dni spokoju i teraz jak odpale o nocy auto to stukaja do momentu az silnik nie nabierze troche temperatury.guti pisze:ni wyregulujesz.. bo tam nie ma rgulacji.. masz do wymiany popychcze hydrauliczne zaworów... i to wszsytko ...VW Golf II pisze:1. Zauważyłem że jak silnik jest zimny i go odpalę to słyszę jak stukają mi zawory. Dlaczego tak się dzieje?? podobno da się je wyregulować. Co się stanie jak ich nie wyreguluje.
denerwująca sprawa.. ja wymieniłem i druga zima... ciszaa !!![]()
polecam firme INA, w to warto zainwestowac
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
to na pewno popychacze. u mnie za komplet zapłaciłem 180zł właśnie firmy INA. miałem to samo, że jak sie rozgrzał to cichły a jak zimny to hałas. chociaż pod koniec już nawet i na ciepłym nie cichły...VW Golf II pisze:Ile takie cos kosztuje?? wczesniej tez tak mialem ale mialem za malo oleju. dolalem i byl spokoj potem pojechalem na wymiane oleju i bylo 2 dni spokoju i teraz jak odpale o nocy auto to stukaja do momentu az silnik nie nabierze troche temperatury.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak bedziesz zaintersowany, to daj znac.. moge Ci cos znalezc.. nawet odbierzesz w CzewieVW Golf II pisze:Ile takie cos kosztuje?? wczesniej tez tak mialem ale mialem za malo oleju. dolalem i byl spokoj potem pojechalem na wymiane oleju i bylo 2 dni spokoju i teraz jak odpale o nocy auto to stukaja do momentu az silnik nie nabierze troche temperatury.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!