Kupiłem kompa o takich samych nr wszystko gra był problem ale nie chcialo mi sie wierzyc silnik odpalił ale nie wkrecał sie na obroty po 5 min katalizator CZERWONY ! ! !
Nie uwierzycie ale masa byla luzna od budy do silnika
auto by sie spalilo a nikt by na to nie wpadl dobrze ze ISKRZYLO...
dzieki wszystkim za pomoc
MK2 PaSaDeNaviewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
U mnie też problem z komputerem 2.0 2E digifant 034 906 024 AG ( komputer Siemens ).
Kupiłem drugi taki sam komputer i w nim też ta sama usterka ( VAG pokazuje herezje ), a auto jeździ dobrze ba obu.
Byłem u elektronika samochodowego ( chyba najlepszy w rejonie ) i powiedział że kupiłem komputer z taką samą usterką i że to jest przez brak masy i bardzo często z winy mechaników jak coś robią przy aucie. Powiedział że po takim czymś auto dużo pali, nie za równo chodzi itp. i wszystko co wymienił zgadza się z objawami mojego auta ( auta jeszcze nie widział na oczy ). Koszt naprawy 300-400zł ( wysyłają gdzieś komputer i dostają taki sam sprawny ). Jeżeli z naprawą było by pod górkę to maksymalnie 500zł ( wszystko zależy co się usmażyło w kompie ).
LeszczVW, ale widzisz to jest częsta awaria opisywana na tym forum nie raz, dotycząca sterowników Digijet i Digifant. Ciesze się że dobrze się skończyło, ale jakbyś podał objawy usterki albo pogrzebał po forum znalazł byś wcześniej problem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek, kolego moge sie zalozyc ze po spaleniu kompa (bo przyznaje sie ze zrobilem zware) bys nie wpadl na to ze cos jest z masa gdy wczesniej wszystko CHODZILO nie mowie jakby wczesniej cos sie dzialo nie tak. dla mnie to był szok a na co dzien nie siedze na forum i nie czytam PROBLEMOW gdy auto chodzi bezawaryjnie dopiero jak cos nie tak to czlowiek szuka
MK2 PaSaDeNaviewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6