[MK3]Ubywajacy płyn chłodzący
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3]Ubywajacy płyn chłodzący
Mam pytanie odnosnie płynu chłodzącego a w szczególności jego ubytkom.Niewiem dokładnie ale jak instalacja jest sprawna to płynu niepowinno ubywać a u mnie zauwazyłem że co jakies 2-3 miesięcy musze mu dolac troche bo jest poza minimum.Czy jest to normalny obiaw czy nalezy szukać przyczyne.Dodam że że niewidac nigdzie śladów wycieków.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
zalezy jaki masz silnik bo nic o tym nie wiadomo nam, i w jakiej temperaturze pracuje ?
przyczyn moze byc sporo. zaczynajac od sparcialych przewodow gumowych, po opaski przy tych przewodach, lub jakiegos mikroskopijnego uszkodzenia chlodnicy, moze gdzies odparowuje, zwroc uwage przy korku od chlodnicy, zbiorniuku od plynu, oraz na przewody gumowe.
napisz pozatym jakie ilosci dolewasz plynu czy to litr czy jakies sladowe ilosci. ?
przyczyn moze byc sporo. zaczynajac od sparcialych przewodow gumowych, po opaski przy tych przewodach, lub jakiegos mikroskopijnego uszkodzenia chlodnicy, moze gdzies odparowuje, zwroc uwage przy korku od chlodnicy, zbiorniuku od plynu, oraz na przewody gumowe.
napisz pozatym jakie ilosci dolewasz plynu czy to litr czy jakies sladowe ilosci. ?
Inne auto z grupy VAG
- Kontakt:
http://vwgolf.pl/porady/kody/dwojka.html tu masz o wykrywaniu nieszczelnosci
Inne auto z grupy VAG