Filtr przeciwzakłóceniowy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Filtr przeciwzakłóceniowy
Mam problem odnosnie radia.Mianowicie w czasie jazdy jak hamuje to trzeszczą mi głosniki.Kupiłem filtr bo tak mi doradzono iz jest to wina zakłóceń silnika.Wiec mam juz ten filtr tylko niewiem dokładnie gdzie go zamontowac.Czy na kablach zaraz przed radiem czy jak?.Proszę o pomoc moze ktos juz montował taki filtr.Dodam że są 2 kable minusowe i plusowe oczywiście.
Hmm, a na postoju jak naciśniesz hamulec to też trzeszczy? Sprawdź na włączonym i wyłączonym silniku. Zacząłbym sprawdzanie od włącznika świateł stop przy pedale. Może dostaje się do niego wilgoć? Może grodź dzieląca silnik i kabinę jest nieszczelna i którędyś się dostaje woda? Spróbuj odłączyć wyłącznik stopu i popróbować, tylko na jakimś odludziu, bo nie będzie świateł z tyłu:) Czy światła z tyłu świecą jak należy? Może tam gdzieś następuje zwarcie? Trudno powiedzieć, trzeba sprawdzać wszystko po kolei.
ex BvLin3K
Może to coś wyjaśni.Mianowicie jak byłem u mechanika to w czasie jazdy na laptopie wyskakuje komunikat brak sygnału prędkości jazdy.W ksiązce z instrukcja przeczytałem że jest to sygnał prędkości jazdy do regulacji głośności odbiornika radiowego.Może to ma jakis wpływ bo mechanik powiedział że jest ten czujnik jest do wymiany.