5000 zl na modyfikacje golfa vr6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Krisvr6-78
- Mały gagatek
- Kontakt:
irecq pisze:TAZ pisze:Nie ma takiego VRa, który przy tym przebiegu trzyma moc.
no ja mam takiego.. :green_fuck:
Irecq wiesz co ciagle zaluje ze odsprzedalem ci tego passata vr6 ale mowi sie trudno.. Chyba musisz przyjechac do Gubina (teraz twoja kolej ) w jakas sloneczna pogode i sprawdzimy na kresce jak chodzi teraz twoj VR6 po tych modach co zrobiles... Tak dla czystego przekonania sie czy warto bylo...? Bo sam jestem ciekawy wyniku: Zwykly powiedzmy seryjny VR6 w golfie 2 vs ''lekko robiony'' VR6 tez w golfie 2...
sorry za ot
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
evoluton pisze:wys...lem se 5kpln na mega dolot, bajerancki wydech i super lekkie kolo zamachowe to przecez musi miec 190 ps
nie moge a jednak POWEDZIAŁirecq pisze:nie mowie ze będę miał odrazu 190ps ale rezultat na 1/4mili...
ciekawe co hamownia wypluje.. pojedz na jakas obciazeniowke zeby pomiar trwal te 30 40 sekund
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 09:54 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Trochę przeczyściłem temat. Następnym razem posypią się warny
Pisać na temat
Pisać na temat
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 14:20 przez Gwiazdor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
dlugo nie bylo mnie duzo tu piszecie no wiec teraz ja
1 rozrzad zmieniony jest
2 filtry oleju i paliwa zmieniaone
3 czujniki spalania stukowego kture mulily zmienione
4 tlumnik 65 mm jest dwu-rurka ta orginalna------ strumienica ---------przelot do koncowego --------koncowy orginalny
5 swiece ngk+przewody champion
5 dzieki za propozycje z tym kolektorem no taki jak pisalem wystarczy mi te 5 tys na kolektor i te walki jezeli bedzie mial ok 180-190 km bede zadowolony moze ktos ma jeszce jaklis nieglupi pomysl nieduze mod
1 rozrzad zmieniony jest
2 filtry oleju i paliwa zmieniaone
3 czujniki spalania stukowego kture mulily zmienione
4 tlumnik 65 mm jest dwu-rurka ta orginalna------ strumienica ---------przelot do koncowego --------koncowy orginalny
5 swiece ngk+przewody champion
5 dzieki za propozycje z tym kolektorem no taki jak pisalem wystarczy mi te 5 tys na kolektor i te walki jezeli bedzie mial ok 180-190 km bede zadowolony moze ktos ma jeszce jaklis nieglupi pomysl nieduze mod
-
- Nowicjusz
nie odpuscilem czytalem wasze wypowiedzi niestety nie mam tak duzo czasu na komputer ze wzgl. na prace jaka wykonuje
[ Dodano: 12 Sty 2010 00:02 ]
no mam czasu troche wolnego szukalem kolektora schircka i walków nigdzie nie ma ani na allegro ani niema tez przedstawiciela tej firmy w polsce
trzeba zamowic z niemiec podobno tansze i tez dobre walki Cat Cams
[ Dodano: 12 Sty 2010 00:02 ]
no mam czasu troche wolnego szukalem kolektora schircka i walków nigdzie nie ma ani na allegro ani niema tez przedstawiciela tej firmy w polsce
trzeba zamowic z niemiec podobno tansze i tez dobre walki Cat Cams
A poszukaj na ebay.pl . Tam może być. Allegro to bardziej krajowy portal. Na eBay masz cała Europe i USA. W USA może byc, tylko koszty przesyłki będą większe
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 14:32 przez VWyznawca, łącznie zmieniany 1 raz.
Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.
-
- Nowicjusz
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-05-VO ... ccessories
moze ktos sie zna na tym i powie co to jest warte znalazlem kilka ogloszen na ebay lub to
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/RARE-JDM ... ccessories
mysle ze 4 tys taki sprzet + 2? ktos by mi to zalozyl i wystroil
czekam na pomysly wasze i opinie co ten sprzret jest wart
[ Dodano: 13 Sty 2010 15:44 ]
jeszcze jedno pytanie jaki przyrost mocy bedzie z takiego zestawu bezpieczny dla tego silnika bez inwestowania w zmiane tlokow itp czy wyciagnie sie wiecej niz 50 km
bo jezeli tak to mozna sie zastanawiac chyba na d kolekt i walkami schircka czy to co wyzej w linkach
moze ktos sie zna na tym i powie co to jest warte znalazlem kilka ogloszen na ebay lub to
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/RARE-JDM ... ccessories
mysle ze 4 tys taki sprzet + 2? ktos by mi to zalozyl i wystroil
czekam na pomysly wasze i opinie co ten sprzret jest wart
[ Dodano: 13 Sty 2010 15:44 ]
jeszcze jedno pytanie jaki przyrost mocy bedzie z takiego zestawu bezpieczny dla tego silnika bez inwestowania w zmiane tlokow itp czy wyciagnie sie wiecej niz 50 km
bo jezeli tak to mozna sie zastanawiac chyba na d kolekt i walkami schircka czy to co wyzej w linkach
- olafart
- Corrado VR6 VSR
- Kontakt:
osz w dupę, nie mam więcej pytań, jak obejrzałem co chcesz kupić...
pokazuje to tylko, że:
1) nie zadajesz sobie trudu aby przetrzepać forum- wtedy wiedziałbyś co jest "dobre a co złe"
2) nie umiesz czytać ze zrozumieniem- bo ludzie napisali pewne rzeczy konkretnie i na temat a Ty takie gówna wklejasz
nie każdy musi się na wszystkim znać- sam jestem neptkiem jeśli chodzi o mechanikę, ale liczą się chęci i podejście, a u Ciebie nie ma i tego i tego- stąd jestem w dużej mierze pewien, że skończy się li tylko na czczym gadaniu o modach
bez urazy- ale już nie jeden taki temat widziałem i właśnie każdy tak się kończył...
pozdr
pokazuje to tylko, że:
1) nie zadajesz sobie trudu aby przetrzepać forum- wtedy wiedziałbyś co jest "dobre a co złe"
2) nie umiesz czytać ze zrozumieniem- bo ludzie napisali pewne rzeczy konkretnie i na temat a Ty takie gówna wklejasz
nie każdy musi się na wszystkim znać- sam jestem neptkiem jeśli chodzi o mechanikę, ale liczą się chęci i podejście, a u Ciebie nie ma i tego i tego- stąd jestem w dużej mierze pewien, że skończy się li tylko na czczym gadaniu o modach
bez urazy- ale już nie jeden taki temat widziałem i właśnie każdy tak się kończył...
pozdr
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 23:50 przez olafart, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz, moc silnika to jedno, a dostrojenie do tej mocy napędu (skrzynki, półośki) to już inna bajka.
Osobiście widziałem zgon skrzyni biegów u kolesia który wpakował sobie kit do r32 ale skrzynkę zostawił całkowicie seryjną. Co prawda tamten to był hardcor bo zapakował coś ponad 400 KM, ale hamulce i przeniesienie napędu zostawił. No i na 400m ściął skrzynkę, paskudny dźwięk
Ale niestety moi mniej wtajemniczeni w motoryzację kumple ciągle sądzą że kupując auto sportowe z przebiegiem 200K 300K można śmiało tuningować, a auto będzie długo służyło i do zabawy i do normalnej jazdy... :/ Trzeba zobaczyć zgon takiego auta na własne oczy żeby zrozumieć.
[ Dodano: 13 Sty 2010 22:56 ]
A co do bardziej profesjonalnego kit'a, to poleciłbym tu firmę Tomson. Rzecz jasna ceny też profesjonalne, ale dłużej się pobujasz swoim potworem i mniejsze będzie ryzyko że coś się rozleci mimo włożonych doń niemałych przecież kosztów (4K plus 2K...)
Osobiście widziałem zgon skrzyni biegów u kolesia który wpakował sobie kit do r32 ale skrzynkę zostawił całkowicie seryjną. Co prawda tamten to był hardcor bo zapakował coś ponad 400 KM, ale hamulce i przeniesienie napędu zostawił. No i na 400m ściął skrzynkę, paskudny dźwięk
Ale niestety moi mniej wtajemniczeni w motoryzację kumple ciągle sądzą że kupując auto sportowe z przebiegiem 200K 300K można śmiało tuningować, a auto będzie długo służyło i do zabawy i do normalnej jazdy... :/ Trzeba zobaczyć zgon takiego auta na własne oczy żeby zrozumieć.
[ Dodano: 13 Sty 2010 22:56 ]
A co do bardziej profesjonalnego kit'a, to poleciłbym tu firmę Tomson. Rzecz jasna ceny też profesjonalne, ale dłużej się pobujasz swoim potworem i mniejsze będzie ryzyko że coś się rozleci mimo włożonych doń niemałych przecież kosztów (4K plus 2K...)
Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.