[MK2] Golf II troszke do roboty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
obelx1
Mały gagatek
Mały gagatek

[MK2] Golf II troszke do roboty

Post autor: obelx1 » pn sty 11, 2010 00:33

Witam stalem sie szczesliwym posiadaczem golfa mk2 i mam pytania odnosnie niektorcyh napraw

1. podobno do wymiany jest flanszka chyba skrzyni poniewaz przy dodawaniu gazu cos puka tak jak by w przgubie od prawego kola tak mi sie wydaje - co to moze byc ??

2. jak odpale na benzynie to obrotow nie moze zlapac ale jak tylko przelacze na gaz to wszystko idealnie chodzi. poprzedni wlascicel mowil ze ma cos przestawione zeby na LPG lepiej jezdzil nie wiem co jest

Kazdy jest szybki, ale czerwone najszybsze

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » pn sty 11, 2010 00:42

obelx1 pisze:1. podobno do wymiany jest flanszka chyba skrzyni poniewaz przy dodawaniu gazu cos puka tak jak by w przgubie od prawego kola tak mi sie wydaje - co to moze byc ??
przegub
obelx1 pisze:2. jak odpale na benzynie to obrotow nie moze zlapac ale jak tylko przelacze na gaz to wszystko idealnie chodzi. poprzedni wlascicel mowil ze ma cos przestawione zeby na LPG lepiej jezdzil nie wiem co jest
ja sie nie znam ale pewno Ci kit wcisnął.... czesto jest tak ze jak ludzie założą gazzzzzzz to sie nie przejmują czy auto chodzi na benie tylko non stop na gazie.

Awatar użytkownika
obelx1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: obelx1 » pn sty 11, 2010 00:47

z tym przegubem to tez mi sie tak wydaje droga taka zabawa jest powiem ze gofer jest z 89r.

a z tym benem to co moze byc poprostu oddac do mechanika niech sie bawi ??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 11, 2010 00:53

ceny przegubów znajdziesz łatwo w necie, a o drugą rzecz nie pytaj więcej bo nie napisałeś nawet jaki masz typ silnika, albo jakie zasilanie, jaki wtrysk. Bez tej ważnej informacji temat jest do kosza w zasadzie, więc dopisz co trzeba w profilu i w tytule

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
obelx1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: obelx1 » ndz sty 24, 2010 19:03

Witam wracam do tematu :D co do tych obrotow na benzynie to juz wszystko wrocilo do normy po przejechaniu 200km na benzynie . poprostu poprzedni wlasciciel za duzo jezdzil na gazie tak mi sie wydaje heh

poza tym instalacja gazowa idzie do ksoza z auta zostaje sama czysta benzyna

Auto wyposaze jest w silnik 1,8 GT 90 KM monowtrysk

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”