ja tego nie napisałemRafał 21 pisze:Balugass napisał/a:
zapłonie czy nawet próbie kręcenia też nic nie leci,

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
... i nic nie poleci._Michał_ pisze:tak na pewno zasilanie ten przezroczysty takia jeszcze próbowaliśmy wcześniej odczepić też przyjście z baku do filtra i przy włączonym zapłonie czy nawet próbie kręcenia też nic nie leci, a powinno? bo nie wiem jak to działa?
Zamiast benzynki lepiej nalac nafty, nie stosuje sie do nowszych diesli żadnych dodatków które w swoim składzie sa bardziej suche. Teraz juz ropa bez dodatku siarki jest wyjatkowo sucha i juz np mercedes w124 nawe po kapitalce na takim paliwie nie przejedzie juz 1 mln km. Od razu sie nic nie zepsuje ale suche paliwo ma wpływ na pompe wtryskową i wtryski.Za 2l paliwa za 9zł można kupic jednorazowy dodatek do ropy . Ale kazdy robi jak chce.adec pisze:A ja sie zgodzę z dziadkiem zois'a, byłem w ASO u znajomego mechanika, i powiedział mi że bez problemu mogę wlać benzynkę i jest to nawet zalecane, więc tak zrobiłem i pali od kopa.
adec, Tu nie w tym rzecz !Aby palił od kopa na benzynie!!. Tylko w tym aby nie wytrąciła sie parafina z ON. I jedynie zacytuje tu stare powiedzenie! . Jak ktoś dba -Tak - Ma .. U mnie sa diesle w rodzinie juz ponad 28 lat!! . Jeszcze żaden nie zamarzł.i smigaja codziennie!!adec pisze:nawet zalecane, więc tak zrobiłem i pali od kopa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości