Po ładowaniu akumulatora nie gasną kontrolki

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bad_Boy
Go Hard Or Go Home...
Go Hard Or Go Home...

Po ładowaniu akumulatora nie gasną kontrolki

Post autor: Bad_Boy » ndz sty 10, 2010 14:44

Witam! Koledzy chciałem Was zapytać odnośnie mego problemu jaki mam z autem. Chodzi o to ze wczoraj podłączyłem akumulator do ładowania.. Zachodząc dzisiaj rano odłączając go mam taki problem.. Po przekręceniu kluczyka pali się jedna z kontrolek przedstawia ona kierownice (pali się na czerwono i gaśnie jak reszta) następnie po wlączeniu silnika zapala się ponownie i pali się tym razem na pomarańczowo a do tego ESP również i w żaden sposób nie idzie go wyłączyć.. Czy jest możliwe że coś się zresetowało?Czy co innego?

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz sty 10, 2010 14:54

Przejedź samochodem z kilometr i zgaśnie .

Awatar użytkownika
Bad_Boy
Go Hard Or Go Home...
Go Hard Or Go Home...

Post autor: Bad_Boy » ndz sty 10, 2010 16:08

Dzięki dzięki.. coś był problem z tym trochę bo zgasły i się ponownie zapaliły, lecz po kilku km już całkowicie.. Mam nadzieję że więcej już tego nie będzie.

Awatar użytkownika
Zielony34
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Zielony34 » ndz sty 10, 2010 16:17

a nie pomyliłeś kolejności odłączania klem? Ja to u siebie mogę ładować aku nawet go nie odłączając ale mój to goły gaźnikowiec. Słyszałem że coś takiego może się stać bo komputer się restartuje czy coś takiego ale później wraca do normalnych ustawień, czy to prawda nie wiem bo się nie znam ale piszę bo może się okazać pomocne.

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b6c98f6f9ce096d.html][img]http://images39.fotosik.pl/170/4b6c98f6f9ce096dm.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bad_Boy
Go Hard Or Go Home...
Go Hard Or Go Home...

Post autor: Bad_Boy » ndz sty 10, 2010 16:31

Zielony34 pisze:a nie pomyliłeś kolejności odłączania klem?
No właśnie sprawdzałem dokładnie wszystko i podłączone były ok. Komputer na pewno się zrestartował bo przebieg dzienny w km jest na 0, no i zegar też.. radio zostało jak jest.. tylko właśnie problem z tymi kontrolkami od ESP

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”