italiano_83 pisze:Zapłaciłeś za usługę, nie została wykonana zgodnie z życzeniem, to albo to poprawia albo, zwraca kasę.. I co to za mechanik co nie sprawdził swojej roboty.. Ale cóż to "norma" bo warsztat musi na siebie zarabiać... jak to mówią.. Poproś gościa żeby zrobił, jak być powinno, ale o kasie nic nie mów.. zrobi przejedz się, sprawdź.. jak działa to podziękuj i tyle.. a jak będzie jęczał o kasę to powiedz, że już zapłaciłeś.. i niech Cię w pupę cmoknie..
Niestety pełno takich czarodziei, co ustawiają geometrię w 10 min..
Ale $$$$$ najważniejsze... aha żaden mechanik Ci się nie przyzna, że coś sknocił...
no 10 min tego nie robil, byłem przy tym jak robił i miał problem z ustawieniem kątów, same kąty mu zajęły prawie godzine czasu...
najgorsze jest to, że znajomy mi go polecił :/ a on taka pupa wołowa... no coż dzieki za pomoc, pojade najpierw do niego powiedzieć mu o tym i że ma poprawić, jak nie to mu renome się wyrobi i tyle...
[ Dodano: 13 Sty 2010 11:49 ]
heh problem był inny i dość nietypowy, nasuwa się myśl, że rozwiązanie jest czasem łatwiejsze niż się myśli

wpadłem na to przypadkowo

jako że zauważyłem że wcięło mi trochę oleju zaglądałem za wyciekiem, wycieku na szczęście nie było ale za to znalazłem że na drążku do ustawiania zbieżności z prawej strony była źle założona guma, obkręciła się i była wymięta, przy skręcie to ona mi blokowała, oczywiście zrobił mi to mechanik który robił mi geometrie

przyznał się bez bicia, że jest to jego wina i teraz jest wsio OK
Dzięki Paweł Marek i Italiano_83 za podpowiedzi

oczywiście oboje dostaliście po punkcie na konto