Guti daj spokoj po co literki strzepic

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ale jak mu łapie na 2 gary to nie alarm czy immowłaśnie właśnie, może alarm/immo ... Bardzo prawdopodobne...
To się nie bój zaskoczy za chwile na wszystkie gary-a jak go wyłączasz zimnego to go jeszcze bardziej zalewaszWojtek2532 pisze:A ja mogę tylko pokręcić rozrusznikiem, silnik zacznie pracowac ( ale tak, jakby nie palił jeden albo dwa cylindry- jest to mozliwe?), ale zaraz gaśnie, troche boję się go trzymac uruchomionego podczas takiej pracy silnika.
autko zapala gasnie kicha prycha a wiadomo czy na 2 gary?ogulnie niemoze zapalic.kiedys w firmowym sie imo zepsuło to tak wlasnie załapywal na 2-3 sek i gasl.jak by na wszystkie gary niechodzil,takie odczucie tylko a on niezalapywalflatron316 pisze:Ale jak mu łapie na 2 gary to nie alarm czy immo
Może ja także mało widziałem, ale także nie spotkałem się z tym aby pojazdy grupy VAG tylko po odłączeniu aku robiły kawały w przeciwieństwie do Fiatowatych lub Forda.Zico63b pisze:A na marginesie: nie spotkałem wyrobu ze znakiem VW któremu by w jakikolwiek sposób zaszkodziło odpięcie akumulatora - spokojnie, jeśli taka jest konieczność - można wyjmować.
Miałem taki przypadek właśnie we Fiacie Panda, który pasuje właśnie do tego co napisał Jacenty85 . Odłączony aku, i bardzooooo minusowa temperatura spowodowały, że coś się posrało w sterowniku i benzyna zamiast być wtryskiwana lała się strumieniami. W efekcie silnik zapalał i chodził nierówno a po chwili gasł. Po kilku takich próbach przybyło ze 2 litry oleju (powstała olejo-benzyna). Jako, że z Fiatem mi nie bardzo po drodze samochód pojechał do ASO Fiata. Tam ingerencja w zawartość sterownika i było po problemie. I podobno w tym modelu to częsta przypadłość.Jacenty85 pisze:To 1.6 AEE a wiec komputer się nie resetuje co najwyżej giną mu tzw nastawy podstawowe. Zwykle nic się nie dzieje. Czasem jednak trzeba podpiąc go pod VAG i wprowadzic nastawy. Wszystko wówczas wróci do normy. A popsuc mogło się coś przy okazji ale to juz wykaże diagnoza VAG. Koszt około 70zł.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 129 gości