problem z uruchomieniem na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z uruchomieniem na benzynie
witam.tak jak juz napisalem mam problem z uruchomieniem na benzynie.prosze o rade.pozdrawiam.na gazie odpala bez problemu a na benzynie jezeli odpali to pracuje nierówno.Problem jest przy porannym rozruchu a przez cały dzien jest ok nawet jak mało jezdze.
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 14:21 przez heniek37, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeśli masz gazownie w aucie to wina emulatora sondy a raczej jego braku
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 22:18 przez Lucki, łącznie zmieniany 1 raz.
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
tak mam gaz ale nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym emulatorem.co to jest takiego?
[ Dodano: 10 Sty 2010 08:48 ]
dzis rano tez zapalił ale praca nierówna i cimny dym z tłumika a na sniegu czarny osad.na gazie tego nie ma.praca równa i dym normalny.czy to moze byc tem emulator?
[ Dodano: 10 Sty 2010 08:48 ]
dzis rano tez zapalił ale praca nierówna i cimny dym z tłumika a na sniegu czarny osad.na gazie tego nie ma.praca równa i dym normalny.czy to moze byc tem emulator?
golfik 1.8 90ps silnik RP.
Tu masz linka z allegro: http://allegro.pl/item880723685_promocj ... _0_1v.htmlUrządzenie to przeznaczone jest do wszystkich samochodów posiadających sondę lambda o zakresie działania 0-1 V .
Emulator ten jest niezbędny dla użytkowników instalacji gazowych, w których nie zastosowano układu sterującego dawką gazu, a jedynie manulaną regulację dopływu gazu (tzw. śrubę).
Zadaniem tego urządzenia jest zapobieganie zapisywania przez komputer benzynowy, błędów spowodownych otrzymaniem informacji z sondy lambda, której wartości za sprawą nieregulowanej mieszanki gazu odbiegają od normy.
Emulator ten podczas zasilania gazem odcina sygnał z sondy lambda i zastępuje go generowanym przez siebie sygnałem, który odpowiada sygnałowi pracy sondy w warunkach optymalnych.
Montaż urządzenia jest bardzo prosty i może go wykonać nawet laik, wystarczy rozciąć przewód sondy i połączyć z odpowiednimi przewodami urządzenia oraz dwa inne podpiąć do cewki elektrozaworu gazowego. Wszystko to opisuje schemat dołączony do urządzenia.
Ja mam taki i jest ok, mogę go z czystym sumieniem polecić
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
ok.dzieki. w sumie nie mam pojecia czy to u mnie jest.wiem ze sterowanie gazem jest przez kompa.a czy ten emulator mam to naprawde nie wiem.jutro zadzwonie to mechanika który zakładał instalacje i bede wiedział co i jak i czy emulator mam.na 100% dawka gazu nie jest regulowana śrubą tylko przez silnik krokowy chyba.śrube miałem na początku jak mi sonda padła ale wymieniłem i załozyli mi ten silnik krokowy.
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 20:53 przez heniek37, łącznie zmieniany 1 raz.
golfik 1.8 90ps silnik RP.