koło zamachowe 1.6 td a 1.6/1.8 benzyna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
koło zamachowe 1.6 td a 1.6/1.8 benzyna
witam czy koło zamachowe od silników benzynowych 1.6/ 1.8 podejdzie do diesla 1V? czy ma taką samą mase i czy znak do ustawiania rozrządu będzie na miejscu?
-
- Nowicjusz
Mieniu_69 pisze:podejcie z tym ze znak "OT" nie bedzie pasowal, przerabialem to u siebie
Mieniu_69, nie wprowadzaj zamętu.
jeśli zakłada komplet z dociskiem to będzie pasował bo 1.6TD ma ten sam wał co 1.8.
i to był powód że nie mogłeś ustawić rozrządu bo masz tam kołek centrujący i trzeba nim tylko w jednej pozycji trafić w gniazdo dla niego przeznaczone.lolekzetor pisze:a do tego koło miało dicie ok pól centymetra. po rozkręceniu okazało sie ze jakis łachmyta niespasował na kołki skręcając koło do docisku.
-
- Nowicjusz
Mieniu_69 pisze:lolekzetor, spoko, miejscwosc gdzie mieszkasz to kolo popielowa jest? [/quote
nie okolice Malbork/Elbląg
[ Dodano: 06 Sty 2010 16:35 ]to akurat wiedziałem ze to zmieniło połozenie znaku na kole. ale niesprawdzałem czy teraz sie zgadza z GMP bo jest tez mozliwosc ze to koło od benzyny bo koles skrzynie zmieniał.arwam pisze:i to był powód że nie mogłeś ustawić rozrządu bo masz tam kołek centrujący i trzeba nim tylko w jednej pozycji trafić w gniazdo dla niego przeznaczone.
[ Dodano: 06 Sty 2010 16:38 ]arwam pisze:Mieniu_69, nie wprowadzaj zamętu.
jeśli zakłada komplet z dociskiem to będzie pasował bo 1.6TD ma ten sam wał co 1.8.
to mam rozumiec ze znak w dieslu i w benzynie1,8 jest w tym samym miejscu?
a jak będzie z masą?
-
- Nowicjusz
Mieniu_69, ja zakładałem od PN do JP i wszystko pasowało.arwam, co ty piszesz, mialem kolo z 1.6 RF w dieslu i OT nie pasowalo!
zakładałem również od RF i też pasowało.
powiem więcej do nowego kompletu od AAZ sprzęgła zakładałem koło zamachowe od silnika 1.8 chyba PF bo teraz już nie jestem pewien co do oznaczenia i nie było takich cyrków tylko na nie których kołach masz dwa znaki odniesienia.
tym się nie przejmuj koledze Michaś_1977 załatwiłem od benzyniaka 16V i jakoś nie narzeka że coś jest nie tak oprócz tego co było do przewidzenia że przy tych parametrach jakie zapewnia mu jego 1V nawet nowy zestaw Sachsa szybko ducha wyzionie co się szybko potwierdziło.a jak będzie z masą?