[mkII] ucieka olej ze skrzyni

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mkII] ucieka olej ze skrzyni

Post autor: lukimaster » pt sty 07, 2005 15:26

ucieka olej ze skrzyni.mk 2 1.3i skrzyni 4biegi.skad leci/ponoc z jakiegos uszczelniacza na wybieraku?jakie wasze zdanie?

Ciukier

Post autor: Ciukier » pt sty 07, 2005 18:37

Mi też uciakał, pojechałem wymienili uszczelke pod skrzynią i właśnie wczoraj zauważyłem że znowu coś pupa, jutro jade na warsztat tam gdzie mi to robili, mają sprawdzić.
Po niedzieli napisze jak coś będę wiedział.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pt sty 07, 2005 18:39

Uszczelniacz na wybieraku to koszt około 12zł + robocizna.

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » pt sty 07, 2005 21:37

pytanie tylko czy jak wymienia mi ten uszelniacz(jutro)to czy to cos da?kupilem go dzis 8zeta_takie male gowienko :grin:

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » sob sty 08, 2005 14:29

wlasnie wrocilem od mechaniora :crazy: okazalo sie ze jest dziura w skrzyni :green_fuck: czeka klejenie.tylko czym

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob sty 08, 2005 15:23

Polecam poxipol bo inne kleje typu ośmiorniczka to wielkie kupa. Przed klejeniem porób troche rys czymś ostrym lub zeszlifuj papierem 40 lub 80. Dobrze odtłuść i do dzięła.

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » sob sty 08, 2005 18:22

hm poxipol?szukalem po sklepach jakiegos kleju do aluminum,ale brak :grrr: (mechanior polecil EPIDIAM)ale to klej chyba z lat70tych iniema go w sklepach.zastanawiam sie czy nielepiej dac do pospawania albo wymienic cala obudowe-ale to trzeba cala skrzynie wyjac...i czy jak skleje to czy za 2-3mc.sie nierozkleji.
:foch:

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » sob sty 08, 2005 18:30

hm poxipol?szukalem po sklepach jakiegos kleju do aluminum,ale brak :grrr: (mechanior polecil EPIDIAM)ale to klej chyba z lat70tych iniema go w sklepach.zastanawiam sie czy nielepiej dac do pospawania albo wymienic cala obudowe-ale to trzeba cala skrzynie wyjac...i czy jak skleje to czy za 2-3mc.sie nierozkleji.

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » sob sty 08, 2005 19:01

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » sob sty 08, 2005 19:02

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » sob sty 08, 2005 19:02

Lucius Snow

Post autor: Lucius Snow » sob sty 08, 2005 19:09

zapytaj w jakimś sklepie motoryzacyjnym o klej do klejenia bloków silnika
powinni coś mieć
twardnieje na kamień i można go dobrze obrabiać

Ciukier

Post autor: Ciukier » sob sty 08, 2005 22:21

U mnie ponoć cieknie z czujnika wstecznego ?? zobaczymy we wtorek będą robić, koszt 15 zł - czujnik, 20 zł - robocizna.
Zobaczymy, pozdrawiam

Awatar użytkownika
lukimaster
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lukimaster » pn sty 10, 2005 16:06

ojj...moje autko 2dzien u mechanika.odkleil dzis stara "late"co bylo zaklejone i sie okazalo,ze dziura na 2palce!normalnie klops :hmm: prawdopodobnie pekla kiedys polos lub przegob i tak walnelo!zastanawiam sie czy to szkopy kleily(w co watpie)czy koles co od niego kupilem-auto w lipcu sprowadzone.szukalem po szrotach obudowy ale zonk.a za cala skrzynie zawolal 500zl :hmm: wiec zaryzykowalem,kup.jakis specjaly klej do blokow,skrzyn itp.i kleja mi-teraz schnie...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”