Gumowa ochrona przedniego zewnętrznego przegubu w MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gumowa ochrona przedniego zewnętrznego przegubu w MK2
Wczoraj wjechałem na kanał żeby zrobić mały przegląd podwozia a tu niespodzianka.
Przed zimą wymieniałem gumową ochronę zewnętrznego przegubu. Wczoraj patrzę a z prawej strony już po raz drugi (bo wcześniej tez wymieniłem z tego powodu) jest pęknięta guma w miejscu gdzie ściska się tę osłonę taką metalową obejmą. No i dookoła pełno towotu. To tak jakby ta guma się wycierała w momencie skrętu kół i ocierała się z tą matalową obejmą.
Musze znowu ją wymienić tylko jak zrobić żeby było dobrze? Zebym znowu nie musiał jej za miesiąc wymieniać?
Przed zimą wymieniałem gumową ochronę zewnętrznego przegubu. Wczoraj patrzę a z prawej strony już po raz drugi (bo wcześniej tez wymieniłem z tego powodu) jest pęknięta guma w miejscu gdzie ściska się tę osłonę taką metalową obejmą. No i dookoła pełno towotu. To tak jakby ta guma się wycierała w momencie skrętu kół i ocierała się z tą matalową obejmą.
Musze znowu ją wymienić tylko jak zrobić żeby było dobrze? Zebym znowu nie musiał jej za miesiąc wymieniać?
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mar_tec, Zamiast metalowej obejmy spróbuj zastosować plastikową opaske zaciskową...Ja założyłem ponad rok temu i nic narazie sie z nią niue dzieje:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Przedmówca ma racje. metalowa przecina a plastikowa nie. Ja mam tak samo zrobione, plastikiem i wszystko OK> pozdrawiam.Łyskacz pisze:mar_tec, Zamiast metalowej obejmy spróbuj zastosować plastikową opaske zaciskową...Ja założyłem ponad rok temu i nic narazie sie z nią niue dzieje:)
vwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvw
mozesz zastosować plastikową opaskę ale pamiętaj ze one nie lubią zimna (mrozu - czasem pękają) zakładając nową gumę pamiętaj zeby ją dobrze załozyć (foto) - czerwonymi kreskami zaznaczyłem gdzie powinna być załozoma guma a zółtą gdzie nie powinna być - dletego bo jak będzie w miejscu żółtej lini to przy skręcie będzie sie ocierać o opaskę
...
-
- Ma gadane
Ja osobiście we wszystkich przez siebie posiadanych samochodach stosowałem zawsze gumowe + plastikowe opaski- zdawało to egzamin.
- tak może do pzregubu dostać się piasek i inne zanieczyszczenia, więć musisz to zrobić jak najszybciej.Przeguby są drogie!!!mar_tec pisze:Można doprowadzić do uszkodzenia przegubu?
vwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvw