Witam,
Posiadam golfa IV 2001 r. Auto podczas jazdy "siadło" na prawym tylnym kole, i zapaliła się zółta kontrolka sygnalizująca uklad elektryczny silnika. Nie bardzo wiem jak jedno ma się do drugiego...amortyzator? spreżyny? Na jakie koszty naprawy należy się przygotować ?
Czy autem mozna dalej się poruszać?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
M.
Zawieszenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Zawieszenie
Koleżanko Margomargo84 pisze:Witam,
Posiadam golfa IV 2001 r. Auto podczas jazdy "siadło" na prawym tylnym kole, i zapaliła się zółta kontrolka sygnalizująca uklad elektryczny silnika. Nie bardzo wiem jak jedno ma się do drugiego...amortyzator? spreżyny? Na jakie koszty naprawy należy się przygotować ?
Czy autem mozna dalej się poruszać?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
M.
Miałem to samo - najpierw skończyły się amorki .. zwlekałem .. i poszła sprężyna z tyłu w moim Variancie .... kontrolka się żadna przy tym nie zapaliła ..ale mam połówkę FIS - i nie wszystko się tam wyświetla...
Tak jak napisał kolega - konieczna wizyta u mechaników - auto na podnośnik - koło zdjąć i będzie wiadomo.
Ps - jak uwaliła się sprężyna ( pękła ) to wymień komplet .... to samo tyczy się amorków i odboi. Wymieniaj zawsze parami...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON