problem z turbiną i chyba z silnikiem, pomóżcie!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z turbiną i chyba z silnikiem, pomóżcie!
posiadam golfa IV 1.9 TDI z silnikiem 90 koni AGR.Okazało się że silnik bierze olej.Po obejrzeniu autka u mechanika okazało się ze przyczyną jest najprawdopodobniej turbina, gdyż w przewodach od IC znajdował się olej(co może być z turbiną nie tak?).Innym problemem jest też to że podczas ostatnich silnych mrozów musiałem autkiem dłużej kręcić żeby go odpalić(akumulator jest nowy,świece też po wymianie),a także zauważyłem że czasem przy dodawaniu gazu na postoju autko wpada w delikatne drgania, które po ok.2 sekundach ustają i wszystko jest OK.Czy to może być problem z silnikiem??Nie wiem co z tym fantem dalej robić.Proszę o pomoc!!
rafals81, film olejowy w przewodach intercoolera moze byc, byle z niego nie kapało,mozesz sprawdzic czy nie kopci spod korka wleu oleju i bagnetu,duzo Ci tego oleju ubywa?
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: problem z turbiną i chyba z silnikiem, pomóżcie!
a gdzie ty tu widzisz problem z turbiną???rafals81 pisze:posiadam golfa IV 1.9 TDI z silnikiem 90 koni AGR.Okazało się że silnik bierze olej.Po obejrzeniu autka u mechanika okazało się ze przyczyną jest najprawdopodobniej turbina, gdyż w przewodach od IC znajdował się olej(co może być z turbiną nie tak?).Innym problemem jest też to że podczas ostatnich silnych mrozów musiałem autkiem dłużej kręcić żeby go odpalić(akumulator jest nowy,świece też po wymianie),a także zauważyłem że czasem przy dodawaniu gazu na postoju autko wpada w delikatne drgania, które po ok.2 sekundach ustają i wszystko jest OK.Czy to może być problem z silnikiem??Nie wiem co z tym fantem dalej robić.Proszę o pomoc!!

logi statyczne i dynamiczne do zrobienia