sprzęgło sasch czy luk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Raczej większość ludzi daje opinie zdecydowanie na plus. Zobaczymy jak bedzie. Ja zdecydowałem sie przejsc na jednomas z tego względu ze po wsadzeniu wiekszych wtrysków dwumas zaczął walić po pierwszym dniu a po paru następnych tygodniach juz były lekkie uślizgi wiec dziekuje juz seryjnemu sprzęgłu.
u mnie chodził bez zarzutu nawet po modach - dopiero usłyszałem trochę sprzęgło w ostatnim okresie czyli po około 8 miesiącach od modów a tylko dlatego bo przeciągałem dosyć ciężką przyczepę kempingową i trochę przypaliłem sprzęgło - ale nadal jeździ bez problemu - nie ślizga się ale denerwuje mnie delikatne chrobotanie i dlatego decyduje się na wyminę wcześniejmarcuso86 pisze:po wsadzeniu wiekszych wtrysków dwumas zaczął walić po pierwszym dniu a po paru następnych tygodniach juz były lekkie uślizgi
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Niech ktoś sie tylko wypowie jakie są ceny i czy to sie opłaca http://moto.allegro.pl/item788439735_sp ... _ceny.html
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja tez kupiłem wszystko wg numerów czyli zamach VW 037 105 273C i sprzegło sachs NR 3000 332 001 i tez miałem lekką zamote jak to zlożyć, musialem przejechać pilniczkiem leciutko jeden otwór zeby wszystko weszło. Co do cen to ja kupiłem w sklepie sachsa za równe 400zł (po lekkiej negocjacji) a luka gosciu miał za 390 wiec pomyslałem ze te 10zl nie robi az takiej różnicy. Dodam ze wszystkie elemęty są sachs (ponieważ niektórzy pisali ze sachs czasem ładuje luka do swoich zestawów).rav_tdi pisze:SPROSTOWANIE!!
Otóż problem rozwiązany!!
Wszystko pasuje jak ulał, wina leży w moim niedobudzeniu sie po 12h trasie + wesele (na zajutrz) + poprawiny i dopiero dzisiaj źle spałem co znaczy że sie wyspałem
Wystarczyło obrócić docisk we właściwy sposób, bo pasuje tylko w jednym miejscu, a ja przekręcałem ze 20x, ale nie trafiłem na dobre usytuowanie, bo motałem z tymi dużymi otworami...
Sorka za zamieszanie, ale może ktoś w przyszłości uniknie takiego BYKA!!
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5ae2e087ac86576.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ad5250a6814a1bc.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/458ce7bf0eff1c2d.html
Na fotach widać jak wszystkie bolce siedzą tam gdzie powinny!!
PozdoVWionka
[ Dodano: 05 Cze 2009 15:36 ]
Witam ponownie!
Jestem po zmianie sprzęgła iiiii.... wsio ok, ale jest to ALE:
Pedał sprzęgła chodzi bardzo mięciutko teraz, to może i zaleta
Niestety autko straciło dość sporo na elastyczności, to z pewnością wada
Zniknęły drgawki podczas przyśpieszania i podczas dojeżdżania do świateł
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=540
Czyli są plusy i jest minus, ale decyzje każdy podejmuje sam...
Ostatnio zmieniony ndz lis 15, 2009 13:38 przez marcuso86, łącznie zmieniany 4 razy.
Co to znaczy że auto straciło na elastyczności? przecież przełożenia na skrzyni biegów się nie zmieniły, a chyba nowe sprzęgło nie ma problemu żeby przenieść moc? rav_tdi możesz rozwinąć swoją uwagę, nie bardzo ją rozumiem. Dzięxrav_tdi pisze: Jestem po zmianie sprzęgła iiiii....
Pedał sprzęgła chodzi bardzo mięciutko ...
Niestety autko straciło dość sporo na elastyczności
- Paweł Marek
- V.I.P.
dokładnie. też to zauważyłem więc dyskusja które sprzęgło jest lepsze nie ma raczej sensutomekzabrze pisze:jesli chodzi o wyboir spzregla miedzy lukiem a sachsem to bardzo czesto jest tak ze luk w srodku niektore modele ma np zestawy z sachsa firmie np nie oplaca sie otwierac produkcji na dany model sprzegla i kupuja wiekszosc ilosc od firmy sachs i pakuja w swoje pudelka........... ( sach sbyl drozszy o 160zl w hurcie)
dla przykladu do siebie zamowilem spzreglo luka to arl a w srodku byl sachs
drugi przyklad ( pracuje w sklepie)...... do wiekszosc francuzow w sprzegl;ach sachsa sa wkladane valeo w srodku mimo np ze sachs jest drozszy od valeo o 200zl
luk i sachs robia bardzo dobre spzregla
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20575][img]http://www.motostat.pl/user_images/20575/icon1.png[/img][/url]
-
- Użytkownik
- Kontakt:
chcesz wydc wiecej pieniedzy kup firmy SASCH ja mam z LUK-a i jestem zadowolony wazne jakim budrzetem dysponujesz bo obie firmy sa dobre i polecane wiec wybor nalerzy do ciebie ostateczny
Golf III 1.8 benz z LPG
Passat B5 1.9 TDI AFN
obecnie VW GOLF 4 variant 1.9 tdi ALH
VOLKSWAGEN Golf IV variant . BORYS
Passat B5 1.9 TDI AFN
-
- Użytkownik
- Kontakt:
marcuso86, popieram
Golf III 1.8 benz z LPG
Passat B5 1.9 TDI AFN
Passat B5 1.9 TDI AFN
Jedyna roznice jaka ja zauwazylem pomiedzy schsem i lukiem to to ze sachsa jest duzo mieksze. na poczatku trudno mi bylo sie przyzwyczaic do sachsa bo praktycznie nie czuc go pod noga
POZDRO
POZDRO
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]