[mk2]problem z golfem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]problem z golfem
Witam wszystkich
Mam problem z golfem. 1,8 RP.
Auto od dłuższego czasu jest bez wigoru i dużo pali, ostatnio zaczął spalać LPG coraz więcej 12l , 13, 16, teraz już nie licze. Jest słaby też na bezzynce i ssie podobnie.
często ostatnio zdarza sie że jadąc ok 2000-2500 obr wciskając gaz auto zachowuje sie tak jakby paliło na 3 gary, nie chce przyspieszać. Na gazie i na benzynie podobnie. Dzieje się tak kiedy przyspieszam na wysokim biegu.
Wymieniłem kable palec kopułke świece - nic nie pomogło.
Sprawdziłem kody - pokazuje 1111 - defekt głównego urządzenia sterującego. resetowanie nia pomaga.
Nie działają czujniki: temp. powietrza w obudowie wtrysku i czerwony sterujący podgrzewem kolektora ssacego.
sonda lambda niby działa - jak podłączam sterownik gazu(BINGO) do kompa pokuzuje że działa.
Zapłon ostatnio jak sprawdzałem był wyprzedzony o 3 stopnie.
Sprawdze jeszcze dzisiaj zapłon i sterowanie wyprzedzeniem zapłonu (podcisnienowo)
NIe wiem co jeszcze mogę zrobić. Jężeli ktoś z was ma jakies sugestie co może byc nie tak proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Mam problem z golfem. 1,8 RP.
Auto od dłuższego czasu jest bez wigoru i dużo pali, ostatnio zaczął spalać LPG coraz więcej 12l , 13, 16, teraz już nie licze. Jest słaby też na bezzynce i ssie podobnie.
często ostatnio zdarza sie że jadąc ok 2000-2500 obr wciskając gaz auto zachowuje sie tak jakby paliło na 3 gary, nie chce przyspieszać. Na gazie i na benzynie podobnie. Dzieje się tak kiedy przyspieszam na wysokim biegu.
Wymieniłem kable palec kopułke świece - nic nie pomogło.
Sprawdziłem kody - pokazuje 1111 - defekt głównego urządzenia sterującego. resetowanie nia pomaga.
Nie działają czujniki: temp. powietrza w obudowie wtrysku i czerwony sterujący podgrzewem kolektora ssacego.
sonda lambda niby działa - jak podłączam sterownik gazu(BINGO) do kompa pokuzuje że działa.
Zapłon ostatnio jak sprawdzałem był wyprzedzony o 3 stopnie.
Sprawdze jeszcze dzisiaj zapłon i sterowanie wyprzedzeniem zapłonu (podcisnienowo)
NIe wiem co jeszcze mogę zrobić. Jężeli ktoś z was ma jakies sugestie co może byc nie tak proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr mar 08, 2006 23:45 przez docktore, łącznie zmieniany 1 raz.
a sonda lambda? ja mam teraz uszkodzona.. gazu pali mi 25 l /100!! benzyny 12 l jest to wiekszy silnik ale mimo to!
na wysokich obrotach sie zamula wlasnie.. kilka razy wszedl na prace o jakiej mowisz... czekam na sonde .. jak wymienie bede wiedzial zy to to
pzdr
na wysokich obrotach sie zamula wlasnie.. kilka razy wszedl na prace o jakiej mowisz... czekam na sonde .. jak wymienie bede wiedzial zy to to
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przy jakiej okazji sie ten prolem pojawil? tak po prostu nagle mu sie to stalo ?docktore pisze:Mam kompa od LPG, nie zmieniałem w ustawieniach specjalnie nic, jest tak ustawiony jak mi ustawili gazownicy. Problem pojawił sie już jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie miałem interfejsu do LPG
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
moze dlatego kolego sympatyczny katujemy silniki gazem bo gaz jest tanszy, nie zastanawiales sie nad tym?szymekmk2 pisze:Ludzie czemu katujecie silniki jakims ******* gazem? Tylko na benzynie jest jazda.
niektore silniki lepiej chodza wlasnie na gazie i nie wiem co wedlug ciebie jest w nich katowane, to ze gaz niszczy szybciej tlumiki? czy to ze smierdzi kolo samochodu?
co to za prehistoryczne podejscie z ta benzyna i niczym innym skoro w polsce benzyna jaka jest kazdy chyba widzi.
jezdzilem 3 lata na gazie... przejechal;em ok 80 tsy km golfem 2.. teraz sobei policz rozniece w cenie gazu i paliwa! i nigdy sie nic nie zwalilo... rozwalaja mnie teorie ludzi ktorzy nie jezdzili na gazie a na niego psiocza... rozumiem jak by mnei bylo stac tez bym gazu nie ladowal. no ale jak by bylo...
http://www.mapet-TUNING.com