autostop po przekręceniu pokrętła nagrzewania podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
autostop po przekręceniu pokrętła nagrzewania podczas jazdy
Witam mam problem i to podejrzewam duży!!!!podczas jazdy około 40 na godzine przekreciłem pokrętło od nagrzewania na maxa od tej chwili z autem zaczęło sie dziać coś niedobrego otóż zacząła świrować wskazówka od temperatury raz 0 raz 90raz 130 auto nagle stanęło i nic .Wszystki kontrolki od na konsoli nie działają auto nie zapala .Byłem dziś tak na chwile u mechanika sory raczej mechanik byłu mnie z komputerem i nawet w nic nie mógł wejśc powiedział że nic nie poradzi i podpowiedział żeby zacząc o kostki w stacyjce rozebralismy i nic mowiłteż ze moze komputer ale mam nadzieje że nie dajcie rade może kto s mial podobny problem
- krzysiekj1990
- Użytkownik
niestety nie ,akumulator w pełni sprawny kręci światła są nawiew jest podświetlenie w środku jest tylko nie ma nic na desce rozdzielczej i auto nie pali wszystkie bezpieczniki koło akumulatora ok i te w środku teżkrzysiekj1990 pisze:A moze padl alternator i wyladowalo akumulator do zera POZDRAWIAM
[ Dodano: 02 Sty 2010 20:58 ]
w tym cały sęk że nie kompletnie nie ma reakcji przekrecasz kluczyk i nic kompletnie nie ma zadnej reakcj na desce rozdzielczej a i jeszcze jedno tak jak auto stanelo tak stanely wszystkie wskazowki czyli od obrotomierza jest na 2000 obr .bak w polowie itd .Shmatan pisze:Nie ubyło chłodziwa? jak przekręciłeś pokrętło, to puściłeś obieg ciepłego chłodziwa na nagrzewnice, więc może tam gdzieś była nieszczelność która zalała coś?
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 21:19 przez lolek1909, łącznie zmieniany 1 raz.
Komp do sprawdzenia - ewentualnie pożycz od kogoś kto ma taki sam motorek...
Piszesz ,że po przekręceniu ogrzewania tak się stało.. hmm tak się zastanawiam ,ale nie mam pewności czy przypadkiem coś Ci się nie sfajczyło w tych pokrętłach .. musiałbyś zdemontować panel i zobaczyć.
Sprawdź też wszystkie bezpieczniki - ale dokładnie + przekaźniki.
Piszesz ,że po przekręceniu ogrzewania tak się stało.. hmm tak się zastanawiam ,ale nie mam pewności czy przypadkiem coś Ci się nie sfajczyło w tych pokrętłach .. musiałbyś zdemontować panel i zobaczyć.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
te pokretła działaja ale sprubuje to odkrecic i sprawdzic i jeszcze raz wszystkie bezpieczniki i przekażniki a orientujesz sie ile kosztuje komp???Haki pisze:Komp do sprawdzenia - ewentualnie pożycz od kogoś kto ma taki sam motorek...
to co robic kolegoRafał 21 pisze:lolek1909, nie myśl pochopnie o kompie!. Masz zwykłe zwarcie na masę! . Tak miał mój kolega w pasku.. i komp. odciął mu zasilanie. .lolek1909 pisze:orientujesz sie ile kosztuje komp???
[ Dodano: 03 Sty 2010 09:33 ]
Rafał 21, Rafał 21, czesc kolego muwisz ze to moze byc zwarcie na mase no i co robic elektryk i niech szuka tak???
Dobry elektryk będzie wiedział co robic! .Kazdy obwód jest zabezpieczany bezpicznikami i przekaxnikami .. A jest ich kilka! wiec eliminując po kolei dojdzie do własciwego na którym jest zwarcie!. . Mój kolega pytając go wczoraj miał na jakimś czujniku . Ale dokladnie nie wie na którym , a nie chce wprowadzać w błąd!lolek1909 pisze:, czesc kolego muwisz ze to moze byc zwarcie na mase no i co robic elektryk i niech szuka tak???
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
okej dzieki kolego mam nadzieje ze to toRafał 21 pisze:Dobry elektryk będzie wiedział co robic! .Kazdy obwód jest zabezpieczany bezpicznikami i przekaxnikami .. A jest ich kilka! wiec eliminując po kolei dojdzie do własciwego na którym jest zwarcie!. . Mój kolega pytając go wczoraj miał na jakimś czujniku . Ale dokladnie nie wie na którym , a nie chce wprowadzać w błąd!lolek1909 pisze:, czesc kolego muwisz ze to moze byc zwarcie na mase no i co robic elektryk i niech szuka tak???
wiesz co mam go 2 lata i nigdy mnie nie zawiódł zadnych usterek przekręcasz kluczyk i w droge przez 2 lata zrobiłem na nim 55tyś.aż tu nagle takie cuda panowie jest przyczyna otoz troche elektryk musiał sie napocic ale znalazł otóż zjarały sie luty w desce rozdzielczej ale dlaczego to nie wiem elektryk powiedział że pech a jak sie zjarał licznik no to siadło wszystkko bo tam jest immo i odcięło wszystko i nie wiadomo było co robić dzieki wszystkim za porady niektóre sie przydałylewy2435 pisze:Długo masz to auto?mój braciszek jak kupił golfa to w tymże pokrętle miał zrobione odcięcie zapłonu.musiał tym pokrętłem poruszac zeby odpalic.a jak tego nie zrobił to podobne cuda sie działy.
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 20:47 przez lolek1909, łącznie zmieniany 1 raz.