Zacinający sie kąt wtrysku

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Rufus111
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Zacinający sie kąt wtrysku

Post autor: Rufus111 » wt gru 15, 2009 13:25

Witam ponownie wszystkich, po regulacjach wymianach części, niestety poblem dalej pozostał, ostatnio po zrobieniu sporej ilości logów zaóważyłem spadki mocy i dziwne buczenie pokrywają się z dziwnymi wskazaniami kąta wtrysku (przedewszystkim objawia sie to na 4 biegu). Pompe wtryskową miałem jakiś 1,5 roku temu wyjeta i czyszona, ponieważ były popękane sprężyny i spora iloś opiłków się nazbierała. Teraz moje pytanie, czy jest możliwe ze sie zacina tłoczek przestawiający kąt wtrysku(zabrudzenie, wyrobienie cześci, zle złozona pompa wtryskowa) , jesli tak to czemu?? Czy może byc to zacinający sie nastawnik??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt gru 15, 2009 13:40 przez Rufus111, łącznie zmieniany 2 razy.

krzys887
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

odp

Post autor: krzys887 » wt gru 15, 2009 13:51

Ja miałem problem z katem wtrysku w AFNie. Uszkadzal sie elektrozaworek w pompie. Gdzies robilo sie zwarcie w instalacji elektrycznej. Wyminili mi kable zasilajace ten zaworek i problem zniknal. Sprawdz ta mozliwosc. U mnie bylo tak ze kat wtrysku kompletnie sie przestawial i juz nie wracal do normalnego stanu trzeba bylo za kazdym razem wymiac zaworek. Sprawdz u siebie ta mozliwosc.

Rufus111
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rufus111 » ndz sty 03, 2010 10:04

witam ponownie, po rozebraniu nastawinka okazało sie ze troszke cieżko chodzi wałek nastawniku. Po przeczyszczeniu złożeniu ponownie wszystko wruciło do normy. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”