Witam!
Mam problem z centralnym zamkiem. Otóż, mój brat chciał otworzyć samochód kluczykiem od strony pasażera. Przekręcając kluczykiem chyba coś ułamał w zamku, ponieważ cała wkładka kręciła się na około i można ją teraz wyciągnąć. Od tamtej pory mam taki problem. Podczas otwierania kluczykiem zamek na chwile się otworzy i zaraz z powrotem się zamyka. Do tego podczas przekręcania kluczykiem w zamku otwierają się obie przednie szyby.
Podejrzewam, że to jakiś problem z elektryką.
Miał ktoś podobną sytuację??
Wiecie jak temu zaradzić??
Dodam jeszcze, że odkryłem patent na otworzenie drzwi bez odsuwania szyb, ale jest on zawodny, ponieważ trzeba bardzo szybko i z wyczuciem przekręcić kluczykiem i do tego nie do końca.
Proszę o odpowiedzi
VW GOLF MK3 problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Hubson1705
- Nowicjusz
- Kontakt:
musisz wyjąć klamkę z zamkiem i zobaczyć co jest ułamane , prawdopodobnie wiosełko ( koszt zamiennika to około 10 zł ) blokuje CI prawdopodobnie styk odpowiedzialny za zamykanie centralnego kluczykiem , jak zdejmiesz tapicerkę drzwi to zobaczysz że dochodzą do zamka trzy kabelki , tam właśnie jest styk do centralnego
- Hubson1705
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Hubson1705, tak, ale musisz odjąć całą klamkę, wszystko zobaczusz, to co wychodzi od klamki i wchodzi w plastykowy obrotowy element w zamku to jest to wiosełko. Musiało zablokować ten plastykowy element. On musi luźno chodzić w prawo i lewo i sam wracać do pozycji spoczynkowej (pośredniej). Inaczej łączy cały czas styk w zamku od centrala
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.