licznik, coz tam mogło paśc ze ciągle jade 20km/h :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
licznik, coz tam mogło paśc ze ciągle jade 20km/h :)
witam mam mk3 1.8 zegary VDO ... i dalej mecze temat predkosciomierza ... impulsator wymienilem ... dalej lipa kabel od licznika do impulsatora ma przejscie (SRODKOWY NA IMP. I PIN 27 W KOSTCE LICZNIKA) wiec licznik. Powiedzcie mi:
1. coz w liczniku mogło pasc ze wskazowka predkosci ani mysli o podniesieniu sie a reszta smiga ok hmm ??
2. gdzie powinno byc przejscie mierzac miernikiem pin 27 kostki i ktory z czterech pinow samego predkosciomierza ?
poczytalem forum i znalazłem jakis watek dotyczacy połaczenia radia i sygnału predkosci ale to chyba nie ma nic wspolnego bo nic nie zmienialem i nagle padł predkosciomierz ...
dodam ze usterke chcialbym naprawic bo juz zbyt długo mnie denerwuje ów fakt ...
♠z góry dzieki za HELP
1. coz w liczniku mogło pasc ze wskazowka predkosci ani mysli o podniesieniu sie a reszta smiga ok hmm ??
2. gdzie powinno byc przejscie mierzac miernikiem pin 27 kostki i ktory z czterech pinow samego predkosciomierza ?
poczytalem forum i znalazłem jakis watek dotyczacy połaczenia radia i sygnału predkosci ale to chyba nie ma nic wspolnego bo nic nie zmienialem i nagle padł predkosciomierz ...
dodam ze usterke chcialbym naprawic bo juz zbyt długo mnie denerwuje ów fakt ...
♠z góry dzieki za HELP
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 11:00 przez eXtra69, łącznie zmieniany 3 razy.
myslalem ze dalbym rade sam z pomoca forum ... moze sie ktos zna lub robił to i może pomóc ... wlasnie tego kogos poszukuje a koszt nowych zegarów nie za bardzo mnie uszczsliwia ... bo potrzebna wersja z MFA ...
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 11:23 przez eXtra69, łącznie zmieniany 1 raz.
wlasnie rozebralem to i wskazówka chodzi gładko i opada rozniez bez zajakniecia co innego obrotomierz ponad 3oo0 gdzies go tam chwyta ale to juz inna bajka ... tylko chcialbym sprawdzic sciezki w liczniku zeby na 100 % byc pewnym ze silniczek krokowy <--(chyba tak to sie zwie) w predkosciomierzu padł ...
powiem tak robilem cos takiego .... miernikiem z buzzerem (piszczkiem) sprawdzałem PIN 27 w kostce i kolejno kazdy z 4 pinów i nic a wydaje mi sie ze powinno gdzies"przejscie" byc , nie ??
[ Dodano: 02 Sty 2010 14:46 ]
no pomoze ktoś bo nie wiem co z tym podziałac ... a chce to naprawic ... watpie ze nikt nie wie co z tym jest ...
[ Dodano: 02 Sty 2010 15:57 ]
wiec tak zamienilem predkosciomierz i obrotomierz miejscami i tym razem obrotomierz stal a predkosciomierz dzialal w miejscu obrotomierza ... wiec gdzies na tym ukladzie scalonym cos nie tak ... jakbym wiedzial do którego z czterech pinow predkosciomierza powinien przychodzic sygnał ... to moze bym to na partyzanta połaczył ... bo miernikiem mierzyłem przejscie na 27 (wescie sygnału)pinie i 7 (wyjscie syg)pinie jest wiec tylko do którego pina predkosciomierza ma isc sygnał ? i juz powinno byc
[ Dodano: 02 Sty 2010 14:46 ]
no pomoze ktoś bo nie wiem co z tym podziałac ... a chce to naprawic ... watpie ze nikt nie wie co z tym jest ...
[ Dodano: 02 Sty 2010 15:57 ]
wiec tak zamienilem predkosciomierz i obrotomierz miejscami i tym razem obrotomierz stal a predkosciomierz dzialal w miejscu obrotomierza ... wiec gdzies na tym ukladzie scalonym cos nie tak ... jakbym wiedzial do którego z czterech pinow predkosciomierza powinien przychodzic sygnał ... to moze bym to na partyzanta połaczył ... bo miernikiem mierzyłem przejscie na 27 (wescie sygnału)pinie i 7 (wyjscie syg)pinie jest wiec tylko do którego pina predkosciomierza ma isc sygnał ? i juz powinno byc
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 17:40 przez eXtra69, łącznie zmieniany 3 razy.
rolki odpadaja ... za niski ... no zobacze ... kurde juz mi checi odchodza na zabawe z tym ... zobaczymy ...
[ Dodano: 04 Sty 2010 19:35 ]
no i po liczonych 12 h pierd...nia sie z tym licznikiem ... stwierdzilem ze nic nie zdzialam ... kupiłem licznik ...i 180 zł nie moje ... ale przynajmniej działa ...
żal ... ale przynajmiej próbowałem ...
[ Dodano: 04 Sty 2010 19:35 ]
no i po liczonych 12 h pierd...nia sie z tym licznikiem ... stwierdzilem ze nic nie zdzialam ... kupiłem licznik ...i 180 zł nie moje ... ale przynajmniej działa ...
żal ... ale przynajmiej próbowałem ...
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 20:38 przez eXtra69, łącznie zmieniany 1 raz.