hej
ostatnio po pare ulewach wsiadajac do auta zaulwazylem wode pod uszczelka drzwi bylo jej tak duzo ze podczas wsiadania przelalo sie troche do srodka ,pewnie odplywy zapchane tylko nie wiem jak je przepchac i czym ???macie jakies dore sposoby???z gory tnx z odpowiedzi
woda pod uszczelka drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pioter9, która uszczelka dokładnie? Ta szeroka która montowana jest do dachu czy ta blizej tapicerki w aucie?
MóJ GoLFiK
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
spód drzwi ,jakby na progachKrzyssiek pisze:Pioter9, która uszczelka dokładnie? Ta szeroka która montowana jest do dachu czy ta blizej tapicerki w aucie?
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2010 22:20 przez Pioter9, łącznie zmieniany 2 razy.
pi:-)ter
Jeśli chcesz to ładnie wyczyścić - a uwierz - robiłem to ostatnio przy okazji wymiany głośników z tych wydmuszek ori na Helixy --- w środku była masa syfu.Pioter9 pisze:spód drzwi ,jakby na progachKrzyssiek pisze:Pioter9, która uszczelka dokładnie? Ta szeroka która montowana jest do dachu czy ta blizej tapicerki w aucie?
Byś to zrobił jak należy - musisz ściągnąć tapicerki - odkręcić blachy.. i wtedy dostaniesz się do tych otworów o których piszesz.
Opis demontażu - znajdziesz na forum.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Ale czy to na pewno odpływy?
Przyglądnij się dokładnie, według mnie odpływy są w innym miejscu i nie stykają się z tą uszczelką. Ślady wody po pierwszym otwarciu drzwi powinny być już widoczne w połowie uszczelki (miedzy dachem a spodem).
Ja bujam się z tym problemem już prawie dwa lata i niestety nie dałem sobie rady.
Próbowałem wszystkiego. Sprawdzałem progi, odpływy (czyściłem od spodu wkładając drut ze szmatką i od środa wkładając rękę poprzez otwór głośnika, bez ściągania blach), Zasilikonowałem blachy gdyż myślałem że ktoś je odkręcał i nie uszczelnił. Po tych wszystkich zabiegach dalej ciekło więc drzwi wyeliminowałem. Następnie kumpel udrożnił mi i zasilikonował jakąś przegrodę miedzy silnikiem i kabiną ale też nie pomogło.
Nie wiem co jest grane. Albo auto miało dzowna którego się nie mogę dopatrzeć i jest buda wykrzywiona albo może drzwi do regulacji ale mam dość, poddałem się i wożę szmatkę za siedzeniem w którą wszystko wsiąka (gdyż na tylna wycieraczkę też potrafi się przelać). Kiedy rano po deszczu wsiadam do auta to otwieram drzwi pasażera żeby spuścić wodę z uszczelki ( o dziwo czasami jest po mżawce a po największych ulewach bywa sucho).
Jak znajdziesz usterkę to byłbym wdzięczny jakbyś zamieścił tu jej opis.
Powodzenia…
Przyglądnij się dokładnie, według mnie odpływy są w innym miejscu i nie stykają się z tą uszczelką. Ślady wody po pierwszym otwarciu drzwi powinny być już widoczne w połowie uszczelki (miedzy dachem a spodem).
Ja bujam się z tym problemem już prawie dwa lata i niestety nie dałem sobie rady.
Próbowałem wszystkiego. Sprawdzałem progi, odpływy (czyściłem od spodu wkładając drut ze szmatką i od środa wkładając rękę poprzez otwór głośnika, bez ściągania blach), Zasilikonowałem blachy gdyż myślałem że ktoś je odkręcał i nie uszczelnił. Po tych wszystkich zabiegach dalej ciekło więc drzwi wyeliminowałem. Następnie kumpel udrożnił mi i zasilikonował jakąś przegrodę miedzy silnikiem i kabiną ale też nie pomogło.
Nie wiem co jest grane. Albo auto miało dzowna którego się nie mogę dopatrzeć i jest buda wykrzywiona albo może drzwi do regulacji ale mam dość, poddałem się i wożę szmatkę za siedzeniem w którą wszystko wsiąka (gdyż na tylna wycieraczkę też potrafi się przelać). Kiedy rano po deszczu wsiadam do auta to otwieram drzwi pasażera żeby spuścić wodę z uszczelki ( o dziwo czasami jest po mżawce a po największych ulewach bywa sucho).
Jak znajdziesz usterkę to byłbym wdzięczny jakbyś zamieścił tu jej opis.
Powodzenia…
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 10:30 przez Seru79, łącznie zmieniany 1 raz.